• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 10. aprīļa noteikumi Nr. 136 "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1996., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39781

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.137

Noteikumi par Rīgas tirdzniecības brīvostu

Vēl šajā numurā

16.04.1996., Nr. 65

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 136

Pieņemts: 10.04.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 136

 Rīgā 1996.gada 10.aprīlī (prot. nr.21, 6.§)

Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu”

Izdoti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā

Izdarīt likumā “Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” (Latvijas Vēstnesis, 1995, 114.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.pantu šādā redakcijā:

4.pants. Aizliegums ieķīlāt pamatlīdzekļus, piešķirt kredītus, izsniegt aizdevumus un galvojumus un dot garantijas

(1) Pašvaldībām, valsts un pašvaldību iestādēm, uzņēmumiem, statūtsabiedrībām un uzņēmējsabiedrībām, kurās valsts vai pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopsummā pārsniedz 50 procentus, izņemot citos likumos un šā panta otrajā, trešajā un ceturtajā daļā paredzētajos gadījumos, ir aizliegts ieķīlāt pamatlīdzekļus, piešķirt kredītus, izsniegt jebkāda veida aizdevumus un galvojumus vai dot garantijas.

(2) Šā panta pirmās daļas noteikumi neattiecas uz:

1) likumā noteiktajā kārtībā izveidotām valsts vai pašvaldību kredītiestādēm;

2) uzņēmējsabiedrībām, kurās valsts vai pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopsummā pārsniedz 50 procentus un kuras iepriekš ir saņēmušas rakstveida atļauju no valsts vai pašvaldības kapitāla daļas turētāja;

3) gadījumiem, kad valsts vai pašvaldību statūtsabiedrība ieķīlā pamatlīdzekļus, piešķir kredītus, izsniedz aizdevumus un galvojumus un dod garantijas, iepriekš saņemot rakstveida atļauju no valsts institūcijas vai pašvaldības, kuras pārziņā statūtsabiedrība atrodas.

(3) Ja šā panta pirmajā daļā minētā statūtsabiedrība tiek privatizēta vai tiek privatizētas uzņēmējsabiedrības valsts vai pašvaldības kapitāla daļas, tad minētā atļauja jāsaņem no privatizāciju veicošās institūcijas.

(4) Institūcija, kuras pārziņā atrodas statūtsabiedrība, uzņēmējsabiedrības valsts vai pašvaldības kapitāla daļas turētājs un privatizāciju veicošā institūcija izveido kredītlīgumu, ķīlu, galvojumu un garantiju reģistru, kā arī glabā kredītlīguma, ķīlas, galvojuma vai garantijas vienu oriģināleksemplāru. Kredītlīgumi, ķīlas, galvojumi un garantijas nav spēkā, ja tie nav reģistrēti attiecīgajā reģistrā.

(5) Ja valsts uzņēmums vai valsts statūtsabiedrība tiek nodota privatizācijai, tad institūcija, kuras pārziņā atradās privatizējamais objekts, nodod attiecīgo reģistru Privatizācijas aģentūrai.”

2. Papildināt likumu ar šāda satura Pārejas noteikumiem:

Pārejas noteikumi

Institūcijām, kuru pārziņā atrodas valsts un pašvaldību uzņēmumi un statūtsabiedrības, kā arī valsts vai pašvaldības kapitāla daļas turētāji uzņēmējsabiedrībās, kurās valsts vai pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopsummā pārsniedz 50 procentus, un privatizāciju veicošai institūcijai līdz 1996.gada 1.maijam jāizveido kredītlīgumu, ķīlu, galvojumu un garantiju reģistrs, iekļaujot tajā kredītlīgumus, ķīlas, galvojumus un garantijas, kuri noslēgti vai izdoti līdz Ministru kabineta 1996.gada 10.aprīļa noteikumu nr.136 “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu”” spēkā stāšanās dienai.”

Ministru prezidents A.Šķēle

Satiksmes ministrs V.Krištopans

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!