• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas valstu un Ziemeļvalstu augsta līmeņa tikšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1996., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iedzīvotāju ieņēmumi aizvadītajā gadā

Vēl šajā numurā

16.04.1996., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Baltijas valstu un Ziemeļvalstu augsta līmeņa tikšanās

Viļņā kopš aizvadītās nedēļas nogales rit Baltijas valstu un Baltijas un Ziemeļvalstu pārstāvju augsta līmeņa tikšanās.

14. aprīlī Baltijas Asambleja apstiprināja asamblejas parlamentāro programmu, kuras mērķis ir saskaņot visu triju valstu spēkā esošos likumus un turpmāko likumdošanu. Tiks ņemtas vērā Eiropas Savienības izteiktās prasības un priekšnoteikumi. Baltijas asambleja īpašā aicinājumā lūdz Eiropas Savienības starpvaldību konferenci, kas strādā Turīnā, paātrināt Baltijas valstu uzņemšanu ES. Tika pieņemta arī rezolūcija, kurā izteikta attieksme notikumiem Krievijā sakarā ar gatavošanos prezidenta vēlēšanām, ir atzīmēts, ka situācija šajā kaimiņvalstī kļūst arvien sarežģītāka, nebeidzas karš Čečenijā.

Vakar, 15.aprīlī, turpat Viļņā sākās Baltijas Asamblejas un Ziemeļu Padomes kopīgā sēde, kurā tika nolasīti referāti par sadarbību un jaunās drošības un stabilitātes koncepcijām Eiropā, par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu izredzēm 1996.gada Starpvaldību konferences gaismā. Otra referātu daļa pēcpusdienas darba cēlienā bija veltīta ekonomiskajai attīstībai un vides aizsardzības un enerģētikas politikai.

Šodien kopīgās sēdes dalībnieki darbu turpina. “LV” informācija

Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas
valdību vadītāju kopīgais paziņojums

Baltijas valstu valdību vadītāji 1996.gada 14.aprīlī tikās Viļņā un pārrunāja jautājumus, kas attiecas uz brīvās tirdzniecības zonu starp Igauniju, Latviju un Lietuvu.

Premjerministri nāca pie secinājuma, ka brīvās tirdzniecības līgums par lauksaimniecības precēm varētu tikt sagatavots līdz 1996.gada 1.jūlijam.

Tīts Vehi, Andris Šķēle, Mindaugs Stankēvičs,

Igaunijas Republikas Latvijas Republikas Lietuvas Republikas

premjerministrs Ministru prezidents premjerministrs

Igaunijas Republikas premjerministra
un Latvijas Republikas Ministru prezidenta
kopīgais paziņojums

Viļņā 1996.gada 14.aprīlī

Mēs, Igaunijas un Latvijas valdību vadītāji, apliecinām savu vēlēšanos sekmēt sadarbību starp mūsu valstīm, sperot kopīgus soļus ekonomikas jomā un turpinot sarunu ceļā intensīvi meklēt atrisinājumu Igaunijas un Latvijas jūras robežas noteikšanai.

Igaunija un Latvija ir gatavas tuvākajā nākotnē noslēgt brīvās tirdzniecības līgumu par lauksaimniecības produktiem, kurš papildinās Baltijas valstu 1993.gada brīvās tirdzniecības līgumu. Tās ilgstoši nodrošinās pasākumus cilvēku un preču pārvietošanās atvieglošanai pār Igaunijas un Latvijas robežu, ievērojot to, ka robežas kontrole ir padarīta efektīvāka.

Igaunijas un Latvijas valdību delegācijas principā panākušas vienošanos par tehniskajām metodēm, ko pielietot jūras zonu noteikšanai Irbes šaurumā un tālāk Baltijas jūrā līdz Zviedrijas ekonomiskajai zonai. Mēs esam panākuši principiālas vienošanās jūras zonu noteikšanai Rīgas jūras līcī, izvirzot mērķi noteikt vienotu jūras robežu. Šie lēmumi tiks ņemti par pamatu turpmākajām sarunām valdību delegāciju līmenī.

Vienlaicīgi mēs esam vienojušies pēc mēneša valdības delegāciju līmenī turpināt sarunas par zvejniecību. Delegācijām jāvienojas par ilgtermiņa starpvaldību zvejniecības līgumu, kas varētu iekļaut savstarpēju zvejas kvotu apmaiņu. Šāda apmaiņa varētu iekļaut zvejas iespējas teritoriālajos ūdeņos un tādējādi radīt labu pamatu stabilai un labai divu kaimiņvalstu sadarbībai zvejas un zvejniecības industrijas jomā. Lai nodrošinātu savstarpēju uzticēšanos zvejas sezonas sākšanai, mēs nolēmām no šodienas līdz 1.augustam iedibināt īpašu regulēšanu zvejai zonā, kuras koordinātas bija saskaņotas (1.pielikums, galīgās koordinātas tiks izmainītas, izmantojot diplomātiskos kanālus, līdz 17.aprīlim). Šajā zonā Igaunijas robežsargi neaizkavēs Latvijas zvejas kuģus un Latvijas jūras kara flotes spēki nešķērsos 12 jūras jūdžu līniju ap Roņu salu.

Mēs esam pārliecināti, ka visu līgumu par jūras robežas noteikšanu un par zvejniecību ievērošana trīs mēnešos varētu būt svarīgs solis turpmākajā labu kaimiņattiecību attīstībā starp mūsu valstīm.

Tīts Vehi, Andris Šķēle,

premjerministrs Ministru prezidents

“LV” tulkojumi — pēc oriģināliem angļu valodā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!