• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Šveicē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.1996., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akcionāru sapulces

Vēl šajā numurā

18.04.1996., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Šveicē

Raiņa un Aspazijas trimdas zemē

Vakar, 17.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis ar kundzi devās četru dienu vizītē uz Šveici. Tās laikā prezidentam paredzētas tikšanās ar Šveices konfederācijas prezidentu Žanu Paskālu Delamurazu (Jean Pascal Delamuraz) un Ženēvas kantona padomes viceprezidentu Žanu Filipu Metru (Jean Philipe Maitre). Valsts prezidents parakstīsies Ženēvas kantona goda viesu Zelta grāmatā.

Guntis Ulmanis tiksies arī ar ANO Eiropas mītnes ģenerāldirektoru Vladimiru Petrovski, apmeklēs Nāciju pili un nesen iekārtoto Latvijas zāli. Paredzēta arī Gunta Ulmaņa tikšanās ar ANO augstāko komisāri bēgļu jautājumos Sadako Ogatu. Latvijas Valsts prezidents piedalīsies arī Tautu Savienības piemiņai veltītas izstādes atklāšanā Nāciju pilī.

Šveices vizītes laikā Guntis Ulmanis apmeklēs Olimpisko muzeju un iepazīsies ar Berni. Vizītes pēdējo dienu Guntis Ulmanis pavadīs Lugāno, kur apmeklēs Raiņa un Aspazijas piemiņas zāli Kastaņjolas pilsētas arhīva ēkā “Archivo Storico” un noliks ziedus pie abu mūsu izcilo dzejnieku pieminekļa, ko Kastaņjolā uzcēluši trimdas latvieši.

Valsts prezidenta vizīte Šveicē notiek tūlīt pēc Čehijas Republikas prezidenta Vāclava Havela un NATO ģenerālsekretāra Havjera Solanas vizītēm Rīgā. Līdz ar to šī būs viena no visintensīvākajām nedēļām Gunta Ulmaņa prezidentūras laikā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!