• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par likumprojektu "Grozījumi likumā "Par 1925.gada 1.aprīļa likuma "Ministru kabineta iekārta" atjaunošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.1996., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu Baltijas rīcību. Baltijas parlamentu asamblejas Prezidija priekšsēdētājs Ivars Ķezbers pēc sadarbības sesijām

Vēl šajā numurā

18.04.1996., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Komisijas atzinums

Dokuments nr.650

Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par 1925.gada 1.aprīļa likuma “Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu”

Juridiskā komisija, izskatījusi likumprojektu “Grozījumi likumā “Par 1925.gada 1.aprīļa likuma “Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu” (likumprojektu reģistra nr.64; 6.Saeimas sēdē izskatāmais dokuments nr.130) un iepazinusies ar finansu ministra atsauksmi par to, konstatēja:

1. Likumprojektā paredzētā ekonomikas ministra nomaiņa ar rūpniecības un tirdzniecības ministru izsauks arī ministrijas un tās pārraudzībā un pakļautībā esošo iestāžu nosaukumu maiņu un līdz ar to virkni budžetā neparedzētu izdevumu.

2. Nepieciešamās pārmaiņas Ekonomikas ministrijas darbā iespējams panākt ar funkciju pārdali un reorganizāciju, nemainot ministrijas nosaukumu.

3. Arī likumprojektā paredzētā iespēja papildus likuma “Par 1925.gada 1.aprīļa likuma “Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu” 1.panta pirmajā daļā uzskaitītajiem ministriem aicināt Ministru kabinetā vairākus Ministru prezidenta biedrus ir saistīta ar budžeta izdevumu palielināšanos.

4. Likumprojektā nav paredzēti līdzekļi, ar kuriem segt minētos budžetā neparedzētos izdevumus, kas ir pretrunā ar Latvijas Republikas Satversmes 66.panta otro daļu.

Ņemot vērā konstatēto, Juridiskā komisija nolēma atzīt, ka likumprojekts nav atbalstāms, un aicināt Saeimu to noraidīt.

Ar cieņu, — Juridiskās komisijas
1996.gada 11.aprīlī priekšsēdētājs Juris Kaksītis

Par grozījumiem likumā

Finansu ministrija izskatīja Saeimas deputātu izstrādāto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par 1925.gada 1.aprīļa likumu “Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu”” un dara zināmu savu viedokli.

Šo grozījumu pieņemšanai acīmredzot sekos rūpniecības un tirdzniecības ministra iecelšana un tas būs saistīts ar budžeta papildu izdevumiem. Sekojoši: likumprojekts nav sagatavots atbilstoši Latvijas Republikas Satversmes 66.panta otrās daļas prasībām. Konkrēti, ja Saeima pieņem lēmumu, kurš saistīts ar budžetā neparedzētiem izdevumiem, tad lēmumā jāparedz arī līdzekļi, ar kuriem segt šos izdevumus.

Finansu ministrija neatbalsta budžeta deficīta palielināšanu.

A.G.Kreituss , finansu ministrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!