• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Islandes jaunais vēstnieks - Ārlietu ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.1996., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas pārstāvji pasaules parlamentu forumā

Vēl šajā numurā

24.04.1996., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Islandes jaunais vēstnieks — Ārlietu ministrijā

Vakar ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Islandes jauno ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Herduru Bjarnasonu, kurš iesniedza akreditācijas vēstuli Latvijas Valsts prezidentam Guntim Ulmanim. Tikšanās laikā abas puses apsprieda pašreizējo stāvokli Latvijas un Islandes divpusējās attiecībās, kā arī Eiropas drošības jautājumus.

V.Birkavs īpaši uzsvēra, ka Latvijā augsti novērtē Islandes palīdzību mūsu valstij neatkarības atjaunošanas periodā (Islande bija pirmā Rietumu valsts, kas atzina Latvijas neatkarību), kā arī Latvijas integrācijas centienos Eiropas un transatlantiskajās politiskajās, ekonomiskajās un drošības struktūrās.

Apspriežot abu valstu divpusējās sadarbības jautājumus, abas puses apliecināja ieinteresētību turpināt sadarbību tādās jomās kā zivsaimniecība, tūrisms, izglītība, kā arī aktivizēt informācijas apmaiņu par kopīgu biznesa projektu iespējām. Tika pārrunātas iespējas noslēgt līgumu par savstarpēju ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību starp abām valstīm. Lai aktivizētu abu valstu dialogu un savstarpējo sadarbību, abas puses atzinīgi novērtēja iespēju organizēt abpusējas augsta līmeņa amatpersonu vizītes. Sarunas laikā Valdis Birkavs pauda Latvijas ieinteresētību arī turpmāk attīstīt ciešākus sakarus ar Ziemeļvalstīm, uzsverot, ka bezvīzu režīms starp Latviju un Ziemeļvalstīm šo procesu ievērojami veicinātu. Vēstnieks solīja informēt Islandes institūcijas par šo iniciatīvu un sagatavot priekšlikumus par šī jautājuma tālākā risinājuma iespējām. Sarunas laikā Islandes vēstnieks apliecināja savas valsts viennozīmīgo atbalstu Latvijas līdzdalībai NATO un Eiropas Savienībā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!