• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien un rīt EDSO vadītājs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.1996., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Noteikumi par nodokļu atvieglojumu piemērošanu maksājumiem, kurus izmaksā nerezidentiem Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

24.04.1996., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien un rīt EDSO vadītājs

Šodien Latvijā oficiālā vizītē ierodas Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentu asamblejas ģenerālsekretārs Frenks Svēlens (Frank Swaelen) un delegācija, kas viņu pavada. Pēcpusdienā F.Svēlens tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ilgu Kreitusi.

Rīt, 25.aprīlī, EDSO Parlamentu asamblejas prezidents teiks runu Saeimas sēdē. Pēc tam paredzēta tikšanās ar Saeimas Ārlietu komisiju.

Frenks Svēlens dzimis 1930.gada 23.martā Antverpenē. Precējies ar Mariju Gobinu (Marie Gobin). Ir trīs bērni un septiņi mazbērni.

Frenks Svēlens ir juridisko zinātņu doktors. Kopš 1994.gada Frenks Svēlens ieņem Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentu asamblejas ģenerālsekretāra amatu.

Frenks Svēlens ir Beļģijas Senāta prezidents kopš 1988.gada, bet senators — kopš 1985.gada. Viņš pārstāv Kristīgo tautas partiju, no 1981.gada līdz 1988.gadam bija tās priekšsēdētājs. No 1980.gada līdz 1981.gadam ieņēma Beļģijas aizsardzības ministra amatu.

Frenks Svēlens ir vairāku ordeņu kavalieris, tostarp Leopolda II Lielā Krusta (Grand Cross of the Order of Leopold II) un Karaliskā Lielā Krusta (Grand Cross of the Order of the Crown) kavalieris.

EDSO ir reģionāla organizācija, kas aptver visas Eiropas un NVS valstis, ASV un Kanādu, kopumā 53 valstis (ieskaitot Dienvidslāvijas FR /Serbiju un Melnkalni/, kuras dalība EDSO uz laiku apturēta). EDSO mērķis ir mierīga valstu līdzās pastāvēšana, sadarbība demokrātijas un stabilitātes veicināšanā EDSO telpā. Šīs organizācijas kompetencē ir konvenciālās atbruņošanās un militārās drošības un uzticības veicināšanas process, konfliktu novēršanas pasākumi. EDSO miera un drošības izpratne balstās uz šādiem principiem: saimnieciskā attīstība, sociālais taisnīgums, demokrātija, tiesiskums, cilvēktiesību ievērošana un nacionālo minoritāšu aizsardzība.

Pašlaik viena no EDSO prioritātēm ir XXI gs. Eiropas drošības modelis. Š.g. decembrī notiks EDSO valstu un valdību vadītāju tikšanās, kurai būtu jāpieņem lēmumi šajā sakarā.

Otrs svarīgs EDSO pašreizējās darbības virziens ir demokrātiskas, civilas sabiedrības izveide Bosnijā un Hercegovinā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!