• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas valstu ministri - par enerģētiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.1996., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Diplomātiskās attiecības - ar Keniju un Čadu - ar Bosniju-Hercegovinu

Vēl šajā numurā

24.04.1996., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Baltijas valstu ministri — par enerģētiku

Pagājušajā nedēļā Lietuvā Elektrēnos notika Baltijas valstu enerģētikas ministru un atbildīgu enerģētikas nozares speciālistu apspriede. Latviju šajā sanāksmē pārstāvēja ekonomikas ministrs Guntars Krasts, Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta direktors Aleksandrs Ošs, ekonomikas ministra padomnieks enerģētikas jautājumos Juris Ozoliņš un dispečeru centra “Baltija” pārstāvis Kārlis Briņķis.

Tikšanās gaitā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas pārstāvji informēja par situāciju savu valstu enerģētikas sektorā un tā attīstības perspektīvām, kā arī dalījās pieredzē par enerģētikas sabiedrību restrukturizāciju un privatizāciju. Tika apspriests arī jautājums par Baltijas valstu koordināciju elektroenerģijas cenu un tarifu politikas jomā.

Sanāksmes noslēgumā Lietuvas enerģētikas ministrs Sauļus Kuts, Igaunijas Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Arvi Hamburgs un Latvijas ekonomikas ministrs Guntars Krasts parakstīja vienošanās protokolu. Tajā paredzēts turpmāk intensificēt informācijas apmaiņu par situāciju enerģētikas nozarē, īpašu uzmanību pievēršot enerģētikas uzņēmumu restrukturizācijai, privatizācijai un rehabilitācijai.

Baltijas valstu ministri principā atbalstīja priekšlikumu veikt Igaunijas, Latvijas un Lietuvas enerģētisko sistēmu stabilitātes pārbaudes mēģinājumus, atslēdzot savu valstu elektriskos tīklus no Krievijas vienotās energosistēmas. Šāds eksperiments nepieciešams, lai pārbaudītu Baltijas valstu enerģētisko sistēmu spēju pievienoties Eiropas elektriskajiem tīkliem, kā arī strādāt tad, kad Krievija nespēj nodrošināt normālu elektrosistēmas darbības režīmu.

Ieva Jākobsone,
EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!