• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
EDSO Parlamentu asamblejas prezidents Frenks Svēlens (Frank Swaelen) - pie Saeimas priekšsēdētājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.1996., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39987

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Islandes vēstnieka vizīti pie Ministru prezidenta

Vēl šajā numurā

25.04.1996., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas priekšstāvis — Latvijā

EDSO Parlamentu asamblejas prezidents Frenks Svēlens (Frank Swaelen) — pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 24.aprīlī, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentu asamblejas prezidentu Frenku Svēlenu (Frank Swaelen), kurš pēc Saeimas ielūguma ieradies divu dienu vizītē Latvijā. Kopā ar prezidentu EDSO delegācijas sastāvā ir EDSO Parlamentu asamblejas ģenerālsekretārs Spensers Olivers. No Latvijas puses sarunā piedalījās arī Latvijas delegācijas vadītājs Ziemeļatlantijas asamblejā Imants Daudišs, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Indulis Bērziņš un Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Juris Kaksītis.

Sveicot Frenku Svēlenu ar ierašanos Saeimā, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse atzīmēja, ka ne vienmēr EDSO misijas Latvijā viedoklis saskan ar mūsu valsts viedokli un tāpēc jo īpaši svarīgas ir šādas tikšanās, kas ļauj veidot personiskus kontaktus, apmainīties ar informāciju un labāk saprasties. Tikšanās laikā tika iezīmēti iespējamie sarunu temati Latvijai būtiskos jautājumos par NATO un Eiropas Savienības paplašināšanās problēmām, kā arī Latvijas iekšpolitiku. I.Kreituse informēja viesus par situāciju Latvijā cilvēktiesību jomā, atgādinot, ka bieži vien Latvijā cilvēktiesības tiek jauktas ar pilsoņu tiesībām. Saeimas Sekretārs I.Daudišs interesējās par EDSO Parlamentu asamblejas prezidenta viedokli jautājumā par Eiropas politiskā klimata uzlabošanās un valstu savstarpējās uzticēšanās pieauguma procesu. Šis jautājums ir aktuāls arī Latvijai, jo vairākums politisko partiju un politiķu Latvijā ir par iestāšanos NATO, diemžēl mēs redzam daudzus šķēršļus šai ceļā un viens no tiem ir Krievijas nostāja šajā jautājumā, atzina I.Daudišs. Savukārt I.Bērziņš runāja par Pilsonības likuma realizāciju Latvijā un naturalizācijas gaitu. Rīt, tiekoties Saeimas komisijās, domu apmaiņa šajos jautājumos turpināsies.

Pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ilgu Kreitusi preses brīfingā Frenks Svēlens uzsvēra, ka šī vizīte ir draudzības apliecinājums Latvijai un izteica cerību, ka turpmākās sarunas būs atklātas un produktīvas.

Šodien, 25.aprīlī, EDSO Parlamentu asamblejas prezidents Frenks Svēlens teiks uzrunu Saeimas sēdē. Pēc tam F.Svēlens tiksies ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Ministru prezidentu Andri Šķēli, Saeimas Ārlietu komisijas, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputātiem, kā arī ārlietu ministru Valdi Birkavu. Programmā tāpat iekļauta tikšanās ar Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas pārstāvjiem un EDSO misijas pārstāvjiem Latvijas Republikā, bet plkst. 16.00 Saeimas Sarkanajā zālē paredzēta EDSO Parlamentu asamblejas prezidenta Frenka Svēlena preses konference.

Saeimas preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Saeimas priekšsēdētājas Ilgas Kreituses uzruna pieņemšanā
par godu EDSO PA prezidenta Frenka Svēlena vizītei Saeimas nama Viesu zālē vakar, 24.aprīlī

Augsti godātais prezidenta kungs!

Ekselences!

Godātie viesi!

Dāmas un kungi!

Man ir liels prieks un gods sveikt Latvijas Republikas Saeimā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentu asamblejas prezidentu Frenku Svēlena kungu. Cerams, ka šī īsā vizīte skaidrāk parādīs, kas Latvijā ir jau padarīts neilgajā laika posmā kopš neatkarības atgūšanas un ko vēl būtu nepieciešams paveikt, domājot par Latviju kā tādu valsti, kas ir tiesīga ieņemt savu īsto vietu Eiropas tautu vidū.

Saeima ir tā, kas nodrošina valsts tiesisko bāzi, un tās nerimtīgais likumdošanas darbs garantē Latvijas kā demokrātiskas valstis attīstību.

Mērķis, uz kuru Latvija virzās, ir toleranta un integrēta sabiedrība, kurā tiek respektētas visu iedzīvotāju cilvēktiesības, īpašu vērību veltot mazākumtautību interesēm un centieniem nepieļaut nekādu diskrimināciju sabiedrībā, kura ir ekonomiski stabila un kurā ir garantēta personas kā indivīda un visas valsts kopumā drošība.

Prezidenta kungs!

Nav iespējams novērtēt par augstu mūsu tikšanās nozīmīgumu un vēlmi noskaidrot un izprast savstarpējos viedokļus.

Pateicos par uzmanību!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!