• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
24.aprīļa ārkārtas sēde. Stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.1996., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40015

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi. Pēc 18. aprīļa plenārsēdes

Vēl šajā numurā

25.04.1996., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

24.aprīļa ārkārtas sēde
Stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 6. Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse.

Sēdes vadītāja. Paziņoju par atklātu Saeimas 24.aprīļa ārkārtas sēdi, kuru saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 38.pantu ir sasaucis Saeimas Prezidijs, ņemot vērā Saeimas komisiju ierosinājumus un frakciju viedokļus. Gribētu deputātiem atgādināt, ka šodien mēs strādājam pēc iepriekšējās mūsu darba kārtības grafika — tātad pirmais pārtraukums ir no pulksten 13.30 līdz 14.00, tālāk, ja darbs turpinās, tad nākamais pārtraukums ir no pulksten 15.30 līdz 16.30, un tā tālāk atbilstoši tam, kā ir pieņemts strādāt parastajā sēdē. To saku, lai jūs iepriekš varētu rēķināties, kad sēdē būs pārtraukums. Bet, kā jūs zināt, ārkārtas sēde beigsies tad, kad būs izskatīta sēdes darba kārtība. Sākam izskatīt izsludināto darba kārtību.

Pirmais — deputātu jautājumi un atbildes. Zemkopības ministra Alberta Kaula atbilde uz Saeimas deputātu Kostandas, Kazāka, Grīnberga, Gannusas, Zelgalvja, Liepas, Dunkera, Mauliņa, Čerāna un Kušneres jautājumiem par valdības pasākumiem, īstenojot Latvijas virzību uz Eiropas Savienību lauksaimniecības jomā. Kooperācijas valsts ministrs Jānis Muižnieks — ministrijas vārdā!

 

J.Muižnieks (kooperācijas valsts ministrs). Cienījamā Saeimas priekš-sēdētāja! Godātie deputāti! Ir sagatavota izsmeļoša atbilde uz deputātu jautājumiem, kas ir izsniegta rakstiski visiem deputātiem.

Sēdes vadītāja. Iesnieguma par debašu atklāšanu nav? Paldies!

Ārlietu ministra Valda Birkava atbilde uz Saeimas deputātu Dunkera, Kostandas, Mauliņa, Gannusas, Čerāna, Grīnberga, Stroda, Saulīša, Zelgalvja un Liepas jautājumiem par iespējām atvērt Ķīnas Tautas Republikā Latvijas vēstniecību un konsulātu. Valdis Birkavs, Latvijas Republikas ārlietu ministrs!

 

V.Birkavs (ārlietu ministrs). Godātā Saeima! Atbilde uz jautājumiem par iespējām atvērt vēstniecību Ķīnas Tautas Republikā un iespējām atvieglot vīzu iegūšanu Ķīnas Tautas Republikas biznesa aprindu pārstāvjiem ir savlaicīgi iesniegta rakstiski, un, ja kolēģi no kustības “Latvijai”, iesniedzēji, nav mainījuši savas domas, tad es mutiski to nesniegšu.

Sēdes vadītāja. Lūguma sniegt mutiski nav, un pieprasījuma atklāt debates arī nav. Ir? Pagājušajā sēdē jūs nevarējāt iesniegt, jo mēs neizskatījām vispār šādu sadaļu — jautājumi un atbildes. Tūlīt visu noskaidrosim. Jā, te gan ir bez datuma — lūdzam atklāt debates par darba kārtības 64.punktu. Oļģerts Dunkers, Māris Rudzītis, Ojārs Grinbergs, Edmunds Grīnbergs, Elmārs Zelgalvis, Andris Rubins, Imants Liepa, Jānis Kazāks, Gunta Gannusa, Odisejs Kostanda. “Par”, “pret” neviens runāt nevēlas? Lūdzu zvanu! Lūdzu deputātus balsot par priekšlikumu atklāt debates par šo jautājumu, tas ir, par ārlietu ministra atbildi. Lūdzu deputātus balsot! Lūdzu rezultātu! Par — 19, pret — 28, atturas — 27. Nav priekšlikums pieņemts. Deputātiem es gribu vēlreiz atgādināt, ka deputāti Saeimā runā un izsaka savu viedokli no tribīnes. Ja ir vēlme runāt, lūdzu nākt un lūgt vārdu! Oļģerts Dunkers, Tautas kustības Latvijai deputāts, par... Atvainojos, Dunkera kungs, motivācija ir tad, kad jautājumu uzdod. Tad, kad atbild, motivācija vairs nav Kārtības rullī paredzēta un Saeimā netiek izskatīta. Jautājums tika uzdots pagājušajā sēdē, tad arī vajadzēja veikt motivāciju. Mēs balsojām, un dokuments ir iesniegts nevis par motivāciju, bet par debatēm. Līdz ar to, atvainojiet, es jums šoreiz vārdu dot nevaru.

 

O.Dunkers. Es protestēju, jo šajā papīrā ir uzrakstīts, ka mēs lūdzam vārdu motivācijai.

Sēdes vadītāja. Dunkera kungs, es nolasu vēlreiz dokumentu, lai jums nebūtu jāprotestē, lai nebūtu mani jāapvaino, ka es kaut kādā veidā viltoju dokumentus. Lūdzam atklāt debates par... te ir teikts — par 64.punktu, atbilstoši tam — par ārlietu ministra atbildi. Apakšā — motivācijai. Tad, kad pirms balsojuma es vaicāju, vai kāds vēlas runāt “par” vai “pret”, neviens nepieteicās. Tas ir tas jautājums “par” vai “pret”, kā nosaka Kārtības ruļļa 54.pants, tā nav motivācija. Motivācija ir tad, kad Saeimā uzdod jautājumu un motivē, kāpēc to uzdod, bet pirmais bija jautājums atklāt debates. Piedodiet, balsojums ir noticis šajā gadījumā...

Nākamais — finansu ministra Aivara Kreitusa atbilde uz Saeimas deputātu Jurkāna, Dozorceva, Urbanoviča, Staša un Amerika jautājumu par apdrošināto interešu aizsardzību fonda izveidošanu. Aivars Kreituss, finansu ministrs!

 

A.Kreituss (finansu ministrs). Cienījamo Prezidij! Cienījamie deputāti! Vispirms ir iesniegta atbilde, bet es esmu saņēmis arī jautājumus, kas šo atbildi kritizē, un tāpēc es pateikšu, kāda atbilde tiks sagatavota vēl un iesniegta deputātiem vai nu šeit kopīgai izskatīšanai, vai tiem, kas man ir iesnieguši kritiku par šo mūsu atbildi. Mēs darīsim zināmu. Tātad cik lielā mērā ir piepildīts apdrošināto interešu aizsardzības fonds? Attiecībā uz to es varētu tūliņ atbildēt, bet tomēr uzrakstīsim, ja, kāda summa minimāli šajā fondā būtu nepieciešama, lai 90 procentu apmērā nodrošinātu apdrošināšanas atlīdzības izmaksu apdrošināšanas ņēmējiem apdrošināšanas sabiedrības eventuālas maksātnespējas gadījumā, kad valsts

Turpinājums — nākamajā numurā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!