• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Čehijas jaunāko laiku vēsturē vizīte Latvijā balstās uz dziļām simpātijām un solidaritāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1996., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komisārs vērtē cilvēktiesību ievērošanu Latvijā

Vēl šajā numurā

07.05.1996., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALSTS VIZĪTĒ

Par Latviju un Lietuvu —
sadarbībā un draudzībā

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 6.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Lietuvas Republikas prezidentu Aļģirdu Brazausku. Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas un Lietuvas centieniem iestāties Eiropas Savienībā. A.Brazausks informēja, ka maija beigās paredzēta visu triju Baltijas valstu prezidentu tikšanās, kurā, cerams, tiks panākta vienošanās par kopīgo virzību uz ES.

Saeimas sekretārs Imants Daudišs atgādināja neseno Saeimas delegācijas vizīti Somijā, kuras laikā ticis runāts par Somijas attieksmi NATO paplašināšanas jautājumā un Baltijas drošības garantijām. Neraugoties uz Somijas puses visai atturīgo attieksmi, tikšanās laikā abas puses apliecināja, ka gan Latvija, gan Lietuva nešaubīgi orientējas uz iestāšanos NATO.

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju, tika pārrunāti svarīgākie iekšpolitikas, likumdošanas, kā arī parlamentu sadarbības jautājumi. I.Kreituse informēja, ka pagājušajā nedēļā Saeimu apmeklējuši Krievijas Federācijas valsts domes starptautisko attiecību komitejas un Igaunijas Rīgikogu (parlamenta) Ārlietu komisijas pārstāvji. Daudzas problēmas ir līdzīgas arī Latvijai un Lietuvai, tāpēc būtu lietderīgi abu valstu parlamentāriešiem visdrīzākajā laikā tikties, lai kopīgi rastu risinājumu, kas palīdzētu abu valstu valdībām panākt vienošanos panākt kompromisus, īpaši jūras robežas noteikšanā.

Vakar Lietuvas Republikas prezidents A.Brazausks teica uzrunu Saeimas sēdē. Viņš pateicās Saeimas priekšsēdētājai par šo iespēju un atgādināja, ka šāda tradīcija ir arī Lietuvas Republikas Seimā.

Saeimas preses dienests


Pie Ministru prezidenta

Vakar, 6.maijā, pie Latvijas Republikas Ministru prezidenta Andra Šķēles darba pusdienās bija ieradies Lietuvas Republikas prezidents Aļģirds Brazausks. Sarunu gaitā tika apspriestas iespējas izstrādāt vienotu tranzīta politiku, izmantojot Ventspils ostu. A.Šķēle un A.Brazausks izskatīja brīvās tirdzniecības risināšanas iespējas, projekta “VIA Baltica” virzību un nepieciešamību novērst ar robežas šķērsošanu saistītās problēmas. Tika atzīts, ka pēc iespējas ātrāk jārisina jautājums par abu valstu jūras robežas noteikšanu. Sarunās tika uzsvērta nepieciešamība visām trijām Baltijas valstīm vienoti integrēties Eiropas Savienībā.

Valdības preses dienests


Brāļu vizītes ritumā: pirms kopīgā paziņojuma parakstīšanas


Delegāciju divpusējo sarunu laikā


Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Lietuvas Valsts prezidents Alģirds Mīkols Brazausks, parakstot kopīgo paziņojumu

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!