• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ekonomikas ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.1996., Nr. 80/81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40074

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 9.maija sēdes darba kārtība

Vēl šajā numurā

09.05.1996., Nr. 80/81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Pie ekonomikas ministra

Vakar, 8.maijā, iepazīšanās vizītē pie LR ekonomikas ministra Guntara Krasta bija ieradies Eiropas Savienības ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Ginters Veiss.

Sarunas gaitā tika apspriesta Latvijas valdības politika ārējās tirdzniecības jomā, īpašu uzmanību pievēršot jautājumam par tirdzniecības sakariem ar Eiropas Savienības valstīm un Krieviju. Tā kā Latvijas ekonomikas izaugsmei ir vitāli nepieciešamas investīcijas, ekonomikas ministrs iepazīstināja vēstnieku ar valdības iecerētajiem pasākumiem, kas iecerēti, lai aktivizētu ārvalstu investīciju piesaisti dažādām tautsaimniecības nozarēm.

Liela vērība saruna gaitā bija veltīta jautājumam par Latvijas integrēšanos Eiropā. Uz jautājumu, kā vēstnieks vērtē Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gatavību iestāties Eiropas Savienībā, G.Veiss atbildēja, ka, viņaprāt, visu triju Baltijas valstu atšķirības ir diezgan nebūtiskas salīdzinājumā ar pārējām ES valstīm. Tomēr, pēc Gintera Veisa domām, Baltijas valstīm reāli būtu jāpierāda sava savstarpējā sadarbība, īstenojot brīvās tirdzniecības līgumu un izveidojot muitas ūniju. Vēl vēstnieks atzina, ka Baltijas valstis, ejot kopā uz Eiropas Savienību, to varētu izdarīt labāk un ātrāk.

Ieva Jākobsone,
EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!