• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļā pie Jums - "Latvijas Vēstnesis. Dokumenti", 5.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.1996., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Deputātu pieprasījumi

Vēl šajā numurā

14.05.1996., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļā pie Jums — "Latvijas Vēstnesis. Dokumenti”, 5.burtnīca

Godātie lasītāji! Šoreiz valsts normatīvo likumdošanas aktu kārtējā burtnīca pie Jums dodas ar visiem Ministru kabineta noteikumiem, kas pieņemti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā no 2.līdz 10.aprīlim. Šis Satversmes pants paredz, ka Ministru kabinets Saeimas sesiju starplaikā var izdot noteikumus ar likuma spēku.

Gandrīz visi — vairāk nekā 40 — ir grozījumi agrāk pieņemtos likumos vai valdības tiesību aktos. Daudzi no tiem attiecas uz finansu lietām: izlozēm un azartspēlēm, apdrošināšanu, muitu, kredītiestādēm, ārvalstu ieguldījumiem. Grozījumi izdarīti arī likumos par pensijām, par sociālo palīdzību, par invalīdu medicīnisko un sociālo aizsardzību, par bāriņtiesām un pagasttiesām. Vairāki noteikumi izdoti īpašumtiesību sakārtošanai — gan privatizējot zemi, dzīvokļus, mājas un uzņēmumus, gan atjaunojot īpašumtiesības uz tiem. Ir arī grozījumi likumos par zemesgrāmatām un par 1937.gada Zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību. Uzņēmējdarbības regulēšanai izdarīti grozījumi likumos par uzņēmējdarbību, par Uzņēmumu reģistru, par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību, par meža apsaimniekošanu un izmantošanu, autopārvadājumu likumā u.c., kā arī pieņemti noteikumi par Rīgas tirdzniecības brīvostu, par atbilstības novērtēšanu un farmācijas noteikumi. Attiecībā uz pašvaldību darbību grozījumi izdarīti likumos par pašvaldībām, par pašvaldību budžetiem, par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem, par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu, par valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās u.c. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!