• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šampētera pamatskolā - Valsts prezidenta ozols un liepa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.1996., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ugunī rūdīto svētki Maltā

Vēl šajā numurā

14.05.1996., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Šampētera pamatskolā — Valsts prezidenta ozols un liepa

Pagājušās nedēļas nogalē, 10.maijā, Latvijas Valsts prezidents G.Ulmanis ar kundzi pēc skolas vadības uzaicinājuma apmeklēja Rīgas Šampētera pamatskolu, kur mācības notiek krievu valodā.

Pie skolas viesus sagaidīja skolas direktore Maruta Šimanska (augšējā labajā attēlā), skolotāju kolektīvs un skolēni. Pēc īsas iepazīšanās sarunas prezidents un kundze tika lūgti kopā ar skolēniem iestādīt pie skolas ozolu un liepu. G.Ulmanis un kundze apskatīja skolēnu rokdarbu izstādi, bet skolas aktu zālē noskatījās Māmiņas dienai veltīto svinīgo koncertu. Pirms koncerta Valsts prezidents teica uzrunu. Viņš apsveica zālē sapulcējušās māmiņas, māsas, sievas un uzsvēra, ka tieši šajā dienā ir jādomā par bērniem, par to, ka jaunā paaudze ir jāaudzina tādā garā un atmosfērā, kādā mēs vēlamies, lai tā izaugtu. Nobeigumā prezidents uzdāvināja skolai piemiņas velti — Jāņa Oša gleznu.

Pēc koncerta skolotāju istabā noritēja tikšanās ar skolotājiem. Šampētera skolas direktore pastāstīja par skolēnu panākumiem un skolas iecerēm, kā arī par pagājušajā gadā pēc vecāku lūguma izveidoto 1.klasīti, kurā skolēniem mācības notiek latviešu valodā. Tikšanās gaitā tika pārrunātas pašreizējās skolu un arī augstskolu problēmas. Atvadoties skolēni un skolotāji uzdāvināja Valsts prezidentam īpašu albumu, kurā atspoguļotas skolas dzīves norises, un visi kopā uz skolas kāpnēm nofotografējās.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!