• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 14. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.1996., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 14. maija sēdes

Vēl šajā numurā

15.05.1996., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta
14. maija sēdē

Vakar, 14. maijā, kārtējā valdības sēdē akceptēts un nosūtīts ratificēšanai Saeimā rīkojums “Par Latvijas Republikas pievienošanos 1981. gada 10. aprīļa konvencijas “Par tādu ieroču veidu lietošanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva darbība” protokolam “Par redzi afektējošiem lāzerieročiem””.

Akceptēti grozījumi MK noteikumos “Par preču un citu priekšmetu pagaidu ievešanu pārstrādei”. Tiks izveidota ekspertu komisija, kas palīdzēs muitas iestādēm noteikt preču pārstrādes tehnoloģisko procesu, laiku un noteikt kompensācijas produktu normu. Noteikumi paredz, ka preces un citi priekšmeti, kas ievesti pārstrādei, saskaņā ar noteikumos paredzēto procedūru netiek aplikti ar pievienotās vērtības nodokli un drošības naudu.

Valdība saskaņā ar likumu “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” akceptēja 41 uzņēmuma valsts kapitāla daļas pārdošanu. Sarakstā ietverti tādi uzņēmumi kā valsts un Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība “Rīgas pasažieru osta”, a/s “Brocēni”, a/s “Liepājas cukurfabrika”, a/s “Universālveikals “Centrs””, a/s “Latvijas birža” un citi.

Akceptēta iestāšanās Starptautiskajā sēklu kontroles asociācijā.

Apstiprināts Telekomunikāciju tarifu padomes sastāvs.

MK akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā iedzīvotāju reproduktīvās veselības likumprojektu. Tas noteiks kārtību, kādā izdarāms legāls un medicīnisks aborts, ķirurģiska sieviešu un vīriešu kontracepcija un mākslīga sieviešu apaugļošana.

Latvijas Republikas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 118 pilsonības pretendentiem.

Valdība akceptēja noteikumus “Par vārdu un uzvārdu rakstību un identifikāciju dokumentos”.

Akceptētie MK noteikumi par pagasttiesu un bāriņtiesu notariālo funkciju grāmatām nosaka valstī vienotus notariālo funkciju reģistrēšanas noteikumus un notariālo aktu un dokumentu vienveidīgu glabāšanas kārtību.

Valdība akceptēja noteikumus “Par veselības aprūpes finansēšanas kārtību 1996. gadā”. Tie nosaka valsts un pašvaldību garantētos medicīniskos pakalpojumus veselības aprūpes valsts programmas un bāzes programmas ietvaros un valsts pasūtījumu.

Apstiprināts valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamā īpašuma aģentūra” padomes sastāvs. Par padomes ģenerāldirektori uz trim mēnešiem iecelta finansu ministra padomniece Inese Baltvilka.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!