• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vācijas lauksaimniecības izstādē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.1996., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zeme lauksaimniecības pētījumiem

Vēl šajā numurā

17.05.1996., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Vācijas lauksaimniecības izstādē

Vakar, 16.maijā, pirmo reizi Latvijā notika Vācijas lauksaimniecības produktu izstāde uz somu pasažieru kuģa “Kristina Regina”. Savas preces — sākot no biopiedevām un konditorejas līdz pat vīna un degvīna izstrādājumiem — demonstrēja 34 uzņēmumi no visas Vācijas.

Pirmdien, 13.maijā, šo pašu izstādi skatīja Tallinas iedzīvotāji, otrdien, 14.maijā, tā bija skatāma Helsinkos. Vislielākā interese par izstādi ir tieši Rīgā — varētu būt pāri par 1000 cilvēku. Iespējams, ka tas saistīts ar daudzajiem izstādes apmeklētājiem no Lietuvas, jo uz Lietuvu “Kristina Regina” nekuģos. Igaunijā kuģi apmeklēja 797 cilvēki, Somijā — 315.

Doma vest savas valsts preču izstādi uz kaimiņvalstīm ar kuģi radusies tādēļ, ka šādi var veiksmīgi nodibināt kontaktus un atrast precēm noietu. Kopš deviņdesmito gadu sākuma, kad notika straujas pārmaiņas Austrumeiropā, bijuši jau 35 šāda veida reisi uz Varšavu, Prāgu, Budapeštu, Maskavu, Sanktpēterburgu, Kijevu, Sofiju, Tallinu. Izmantojot kuģi, var, lieki netērējot laiku, būt daudzās valstīs un reklamēt savas preces. Lai arī cik tas liktos pārsteidzoši, šo “peldošo” izstāžu laikā pat tiekot noslēgti līgumi par preču iepirkšanu.

Rūta Bierande,
“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!