• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
16.maija sēde. Kopsavilkums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.1996., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

16.maija sēde. Stenogramma

Vēl šajā numurā

17.05.1996., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

16.maija sēde
Kopsavilkums

Saeima 3.lasījumā pieņēma likumprojektu:

— “Grozījumi Korupcijas novēršanas likumā”. (Reģ. nr.58) (dok. nr.846) Balsojums: 53 par, 4 pret, 15 atturas.

 

Saeima 2.lasījumā kā steidzamus

pieņēma likumprojektus:

— “Par Latvijas Republikas un Ukrainas brīvās tirdzniecības līgumu”. (Reģ. nr.166) (dok. nr.559; nr.843) Balsojums: 63 par, 0 pret, 3 atturas; balsojums par 1.lasījumu: 70 par, 0 pret, 0 atturas; balsojums par 2.lasījumu: 73 par, 0 pret, 0 atturas.

— “Grozījumi likumā “Par akzīces nodokli””. (Reģ. nr.169) (dok. nr.551; nr.649; nr.649a) Balsojums: 55 par, 11 pret, 5 atturas.

 

Saeima 1.lasījumā pieņēma likumprojektu:

— “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”. (dok. nr.775; nr.775b) Balsojums: 59 par, 1 pret, 7 atturas.

 

Saeima nodeva komisijām likumprojektus:

— “Par Latvijas okupāciju”. (Reģ. nr.292) (dok. nr.819; nr.819a) Nodeva Juridiskajai komisijai (atbildīgā), Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

— “Grozījumi Pilsonības likumā”. (Reģ. nr.293) (dok. nr.826; nr.826a) Nodeva Juridiskajai komisijai (atbildīgā), Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

— “Grozījums likumā “Par Aizsardzības spēkiem””. (Reģ. nr.295) (dok. nr.840; nr.840a) Nodeva Aizsardzības un iekšlietu komisijai (atbildīgā).

— “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas 1937.gada Notāru likuma spēka atjaunošanu un grozījumiem un papildinājumiem tajā””. (Reģ. nr.296) (dok. nr.841; nr.841a) Nodeva Juridiskajai komisijai (atbildīgā).

— “Likums par Latvijas Republikas un Beļģijas — Luksemburgas ekonomiskās savienības līgumu par ieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību”. (Reģ. nr.297) (dok. nr.842; nr.842a; nr.842b) Nodeva Ārlietu komisijai (atbildīgā), Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai.

— “Grozījumi Pilsonības likumā”. (dok. nr.860) Nodeva Juridiskajai komisijai (atbildīgā).

 

Saeima pieņēma lēmumus

par amatpersonu ievēlēšanu un atbrīvošanu no amata:

— “Par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanu”. (dok. nr.817)

Saeima nolemj:

Ievēlēt par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Ati Kramiņu. Balsojums: 55 par, 23 pret, 5 atturas.

— “Par Centrālās vēlēšanu komisijas locekļu ievēlēšanu”. (dok. nr.813)

Saeima nolemj:

Ievēlēt par Centrālās vēlēšanu komisijas locekļiem:

Alfrēdu Circeni (65 balsis);

Hariju Vizlu (52 balsis);

Martu Bušmani (58 balsis);

Kristīni Kurzemnieci (63 balsis);

Agritu Ērgli ( 57 balsis);

Sandru Pauru (40 balsis);

Dzidru Ceihneri (59 balsis).

— “Par dažu rajonu (pilsētu) tiesu tiesnešu iecelšanu”. (dok. nr.836)

Iecelt:

Tatjanu Malinovsku par Rēzeknes pilsētas tiesas tiesnesi. Balsojums: 45 par, 2 pret, 10 atturas.

Regīnu Paipali par Daugavpils pilsētas tiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Daugavpils pilsētas tiesas administratīvā tiesneša amata. Balsojums: 47 par, 0 pret, 9 atturas.

Dainu Treiju par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesi. Balsojums: 44 par, 0 pret, 8 atturas.

— “Par I.Marnauzas iecelšanu par Ludzas rajona tiesas administratīvo tiesnesi”. (dok. nr.837) Balsojums: 48 par, 0 pret, 8 atturas.

— “Par dažu rajonu (pilsētu) Zemesgrāmatu nodaļu priekšnieka vietnieku iecelšanu”. (dok. nr.838)

Iecelt:

Aiju Biezo par Bauskas rajona Zemesgrāmatu nodaļas priekšnieka vietnieci. Balsojums: 49 par, 0 pret, 4 atturas.

Lailu Gulbi par Jelgavas Zemesgrāmatu nodaļas priekšnieka vietnieci. Balsojums: 50 par, 1 pret, 4 atturas.

Sandru Loginu par Aizkraukles rajona Zemesgrāmatu nodaļas priekšnieka vietnieci. Balsojums: 59 par, 0 pret, 7 atturas.

— “Par I.Šķibeļa atkārtotu apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli”. (dok. nr.839) Balsojums: 56 par, 1 pret, 8 atturas.

— “Par J.Straumes atsaukšanu no Aizsardzības un iekšlietu komisijas”. (dok. nr.872) Balsojums: 53 par, 6 pret, 6 atturas.

— “Par J.Straumes apstiprināšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā”. (dok. nr.872) Balsojums: 65 par, 0 pret, 7 atturas.

 

Deputātu jautājumi un atbildes:

— Saeima saņēma iekšlietu ministra D.Turlā atbildi uz deputātu J.Dobeļa, P.Tabūna, A.Seiles, A.Pētersona un G.Grīnblata jautājumu par likuma “Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības” traktēšanu sakarā ar personām, kas iesaukšanas brīdī bijušās PSRS Bruņotajos Spēkos dzīvoja Latvijā un atvaļinātas no tiem pēc 1992.gada 1. jūlija. (dok. nr.815; nr.815a)

— Saeima saņēma Ministru prezidenta Andra Šķēles atbildi uz deputātu O.Kostandas, G.Gannusas, K.Čerāna, A.Saulīša, J.Mauliņa, J.Stroda, I.Liepas, M.Rudzīša, O.Grinberga un E.Grīnberga jautājumiem par Ministru kabineta viedokli sakarā ar Kultūras ministrijas vadoša ierēdņa līdzdalību kukuļņemšanā (pieprasīšanā) sakarā ar Muzikālā teātra reorganizāciju. (dok. nr.824; nr.824a)

— Saeima saņēma satiksmes ministra V.Krištopana atbildi uz deputātu O.Dunkera, O.Kostandas, G.Gannusas, K.Čerāna, A.Saulīša, J.Mauliņa, J.Stroda, O.Grinberga, I.Liepas un M.Rudzīša jautājumiem par labi saredzamu numura – maršruta zīmju izveidošanu autobusiem un trolejbusiem. (dok. nr.825; nr.825a)

— Saeima nodeva satiksmes ministram V.Krištopanam un ekonomikas ministram G.Krastam deputātu G.Gannusas, E.Zelgalvja, K.Čerāna, M.Rudzīša un M.Lujāna jautājumu par Satiksmes ministrijas, Tarifu regulēšanas padomes un Ekonomikas ministrijas pārziņā esošās Monopoldarbības uzraudzības komitejas darbību sakarā ar nesamērīgi augstajiem telefona tālsarunu tarifiem ar citām valstīm, un ko Satiksmes ministrija ir paredzējusi darīt, lai izpildītu 5.Saeimas 1995.gada 3.augusta sēdē akceptētos Parlamentārās izmeklēšanas komisijas SIA “Lattelekom” izveidošanai un darbībai izvērtēšanai slēdzienus un priekšlikumus. (dok. nr. 847)

— Saeima nodeva finansu ministram A.Kreitusam un augstākās izglītības un zinātnes valsts ministram P.Cimdiņam deputātu K.Čerāna, M.Rudzīša, E.Grīnberga, J.Stroda, E.Zelgalvja, I.Liepas, O.Grinberga, J.Kazāka, J.Mauliņa un O.Dunkera jautājumu par Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta izlietojumu. (dok. nr.871)

— Saeima nodeva Ministru prezidentam A.Šķēlem, satiksmes ministram V.Krištopanam un aizsardzības ministram A.Krastiņam deputātu O.Kostandas, J.Mauliņa, K.Čerāna, E.Grīnberga, A.Saulīša, J.Kušneres, M.Rudzīša, J.Kazāka un J.Stroda jautājumu par valsts pārvaldes institūcijas — Latvijas Jūras administrācijas privatizāciju. (dok. nr.861)

— Saeima noklausījās Pieprasījumu komisijas atzinumu par Saeimas deputātu M.Lujāna, A.Bartaševiča, J.Urbanoviča, A.Tuča, O.Kostandas, J.Mauliņa, G.Gannusas, V.Dozorceva, O.Grinberga un M.Rudzīša pieprasījumu finansu ministram A.Kreitusam sakarā ar Latvijas preses izdevumu finansu problēmām un nodeva to kā jautājumu finansu ministram A.Kreitusam. (dok. nr.773; nr.773a)

Saeimas preses dienests

Turpinåjums - nåkamajå numurå

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!