• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Deputātu jautājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.1996., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40237

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija

Vēl šajā numurā

17.05.1996., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Deputātu jautājumi

Dokuments nr.847

Satiksmes ministram V.Krištopana kungam

Ekonomikas ministram G.Krasta kungam

Lūdzam godāto satiksmes ministru un ekonomikas ministru atbildēt uz jautājumu, kāpēc Latvijā ir noteikti tik nesamērīgi augsti telefona tālsarunu tarifi ar citām valstīm. Saskaņā ar Radioelektronikas tehnoloģijas centra sniegto informāciju 3 minūšu saruna uz Eiropas valstīm no Latvijas vidēji maksā Ls 3,29, bet no Vācijas — tikai Ls 1,00, savukārt saruna uz ASV vai Kanādu no Latvijas vidēji maksā Ls 6,02, bet no Vācijas — Ls 1,50.

Tāpat Saeimā ir saņemta vēstule no Kanādā dzīvojoša latvieša Visvalda Turķa (Toronto, 1996.g. 15.februārī), kur viņš norāda, ka raksta Latviešu nacionālās apvienības Kanādā un Latviešu palīdzības organizācijas Kanādā “Daugavas vanagi” uzdevumā. Vēstulē ievietota šāda tabula par vienas telefona sarunas izmaksu Kanādas dolāros:

Valsts Regulārā laikā Taupības laikā

Latvija 2,99 2,24

Lietuva 1,82 1,37

Igaunija 1,33 1,00

Somija 1,05 0,78

Zviedrija 0,77 0,58

1. Vēlamies zināt, ko šajā jautājumā dara Satiksmes ministrija, Tirifu regulēšanas padome, tāpat arī Ekonomikas ministrijas pārziņā esošā Monopoldarbības uzraudzības komiteja? Kāpēc tās pieļauj šādu nesamērīgi augstu monopolcenu noteikšanu?

2. Tāpat lūdzam informēt Saeimu, ko Satiksmes ministrija ir paredzējusi darīt, lai izpildītu 5.Saeimas 1995.gada 3.augusta sēdē akceptētos Parlamentārās izmeklēšanas komisijas SIA “Lattelekom” izveidošanai un darbības izvērtēšanai slēdzienus un priekšlikumus. Kādi reāli pasākumi ir veikti šo priekšlikumu izpildei?

Saeimas deputāti: G.Gannusa, E.Zelgalvis, K.Čerāns, M.Rudzītis

1996.gada 15.martā (13.maijā)

 

Dokuments nr.861

Ministru prezidentam A.Šķēlem

Satiksmes ministram V.Krištopanam

Aizsardzības ministram A.Krastiņam

Godātais A.Šķēles kungs!

Godātais V.Krištopana kungs!

Godātais A.Krastiņa kungs!

Lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai jūs uzskatāt par normālu stāvokli, ka kopš 1993.gada valsts pārvaldes institūcija — Latvijas Jūras administrācija faktiski ir uzņēmējdarbības bezpeļņas organizācija, ar to pārkāpjot likumu — LR Jūras kodeksu?

2. Vai jūs uzskatāt par pieļaujamu valsts pārvaldes institūcijas — Latvijas Jūras administrācijas — privatizāciju, jo kā citādi var izskaidrot šīs struktūras pārveidošanu par akciju sabiedrību?

3. Vai jūs uzskatāt par pareizu, ka Krievijas komercfirma (BIG) koordinē valstisku funkciju veikšanu elektroniskās kartogrāfijas attīstībā?

4. Vai nebūtu lietderīgi paplašināt LR Jūras spēku funkcijas, izveidojot krasta apsardzi kā LR Jūras spēku tehnisko floti?

Saeimas deputāti: O.Kostanda, J.Mauliņš, K.Čerāns, E.Grīnbergs, A.Saulītis, J.Kušnere, M.Rudzītis, J.Kazāks, J.Strods

1996.gada 15.maijā

 

Dokuments nr.871

Finansu ministram A.Kreitusam

Augstākās izglītības un zinātnes

valsts ministram P.Cimdiņam

Godātais A.Kreitusa kungs!

Godātais P.Cimdiņa kungs!

1. Lūdzam sniegt informāciju, kā Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā zinātnei paredzētie līdzekļi Ls 7 321 521 ir sadalīti pa atsevišķām izdevumu pozīcijām (kādas ir izdevumu tāmes šo līdzekļu ietvaros esošajām budžeta pozīcijām), kāda ir šo pozīciju izpildes gaita, kā arī perspektīvas tuvākajos mēnešos.

2. Lūdzam sniegt precīzus datus, cik naudas līdzekļu šobrīd jau ir iztērēti katrā no iepriekš minētajās tāmēs norādītajām pozīcijām.

3. Vai ir paredzēts līdzekļus atvēlēt augstākās izglītības un zinātnes integrācijai, kā arī tirgus orientētiem pētījumiem? Ja ir, tad cik daudz un kādos termiņos paredzama šo līdzekļu izmaksa?

Saeimas deputāti: K.Čerāns, M.Rudzītis, E.Grīnbergs, J.Strods, E.Zelgalvis, I.Liepa, O.Grinbergs, J.Kazāks, J.Mauliņš, O.Dunkers

1996.gada 15.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!