• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministra atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.1996., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta atbilde

Vēl šajā numurā

17.05.1996., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministra atbilde

Dokuments nr.825a

Par pasažieru pārvadājumiem

Latvijas Republikas Saeimas frakcijai “Latvijai”

God. deputātu kungi!

Atbildot uz jūsu lūgumu sniegt atbildi par pašreizējo stāvokli un perspektīvām pasažieru sabiedriskā transporta noformējumā, varu jums darīt zināmu, ka attiecībā uz ritošā sastāva noformējumu ir spēkā Satiksmes ministrijas apstiprinātais normatīvais dokuments “Sabiedriskā pasažieru autotransporta ritošā sastāva, pieturvietu un stāvvietu tipveida noformējums, paraugi un shēmas, standarti”, kas nosaka arī maršrutu rādītāju noformējumu un kas ir saistošs visiem pārvadātājiem. Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” (19.05.1994.) 16.panta trešo punktu un 43.panta pirmās daļas astoto punktu par sabiedriskā transporta lietošanu (arī par trolejbusu noformējumu) atbild attiecīgā pašvaldība. Turklāt jāatzīmē, ka Satiksmes ministrija sadarbībā ar Rīgas Domi gatavo šāda tipa tiesību aktu jaunā redakcijā.

Protams, būtiska loma šai jomā ir arī kontrolei. Šajā sakarā Satiksmes ministrija kopīgi ar ieinteresētajām pusēm ir izstrādājusi un iesniegusi izskatīšanai Ekonomikas komitejā Ministru kabineta noteikumu projektu “Par kontroles kārtību autopārvadājumu jomā”, kas dos iespēju sakārtot sabiedriskā pasažieru transporta darba organizāciju un nodrošināt tiesību aktu prasību izpildi.

Ar cieņu,—

1996.gada 13.maijā satiksmes ministrs V.Krištopans

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!