• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vācijas policistu dāvinājums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.1996., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.05.1996., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vācijas policistu dāvinājums

Pagājušās nedēļas nogalē, 17. maijā, Jūrmalā, Iekšlietu ministrijas Policijas departamenta mācību centrā Kauguros, dāvinājumu Latvijas policijai nodeva Vācijas policijas pārstāvji. Pēc tam kriminālpolicijas priekšnieks A.Blonskis informēja, ka Vācijas policija starptautiskās policijas asociācijas līmenī Latvijas policijai sniedz ilgtermiņa humāno palīdzību. Pagājušā gada nogalē tika uzdāvinātas vairākas automašīnas, datori un citas vērtīgas lietas. Tagad vācu policisti uz Latvijas atveduši datorus, sakaru un kriminālistikas tehniku, dažādus būvmateriālus, mācību inventāru, mēbeles, kā arī apģērbu un rotaļlietas Latvijas bērnunamiem. Dāvinājuma vērtība ir aptuveni 125 000 Vācijas marku.

Vācu kolēģi atzīmēja, ka saskaņā ar ilgtermiņa līgumu Latvijas policijai materiālā palīdzība tiks sniegta līdz 2000.gadam. Līguma ietvaros daudziem mūsu valsts policistiem ir iespējas papildināt zināšanas Vācijas policijas skolās. Vācijas policijas pārstāvji teica, ka viņu valstī liela uzmanība tiek pievērsta ne vien policistu profesionālajai sagatavotībai, bet arī ētikai un estētikai. "Cilvēkos ir jārada pārliecība un ticība tam, ka viņi var lūgt un saņemt palīdzību no policijas daudzās sarežģītās dzīves situācijās. Bet, lai iegūtu šādu iedzīvotāju uzticību, policistiem ar savu stāju un darbu, ar iejūtīgo attieksmi pret katru, kas lūdz palīdzību, vienmēr ir jābūt paraugam. Ātrā medicīniskā palīdzība, ugunsdzēsēji un policija — tie ir trīs dienesti, uz kuriem Vācijas iedzīvotāji vienmēr paļaujas."

Svinīgā pasākuma noslēgumā Vācijas policistiem par dāvinājumu pateicās Latvijas kolēģi un Jūrmalas Domes priekšsēdētājs A.Inkulis.

Viesturs Avots,
"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!