• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - ceļā uz Uzbekistānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.1996., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40294

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vizītē - Zviedrijas bruņoto spēku virspavēlnieks

Vēl šajā numurā

23.05.1996., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA 

Valsts prezidents — ceļā uz Uzbekistānu

Vakar, 22.maijā, Latvijas Valsts prezidents devās valsts vizītē uz Uzbekistānas Republiku. Oficiālās delegācijas sastāvā uz Uzbekistānu izlidoja ārlietu ministrs Valdis Birkavs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, Ministru prezidenta biedrs Māris Gailis, iekšlietu ministrs Dainis Turlais, satiksmes ministrs Vilis Krištopans, ekonomikas ministrs Guntars Krasts un citas amatpersonas, kā arī Latvijas uzņēmēju delegācija.

Rīgas lidostas VIP zālē notikušajā preses konferencē Valsts prezidents teica: “Šī ir ne tikai pirmā Latvijas valsts vizīte Uzbekistānā, bet arī pēdējā valsts vizīte pirmās prezidentūras laikā.” Viņš uzsvēra, ka šai vizītei tiek veltīta ļoti liela interese no ekonomiskā aspekta, turklāt runa ir par reģionu, ar kuru Latvijai varbūt ir nepietiekami kontakti.

Prezidents atzīmēja, ka izveidotā vēstniecība ir aktīvi strādājusi pēdējā gada laikā, kā rezultātā ir bijusi Uzbekistānas prezidenta vizīte Latvijā un tagad var noritēt Latvijas valsts vizīte Uzbekistānas Republikā. “Es domāju, ka vizītes rezultātā aktivizēsies abu valstu ekonomiskā sadarbība, sevišķi attiecībā uz materiālo resursu izmantošanu dažādās rūpniecības nozarēs,” teica G.Ulmanis, kā otru būtisku jautājumu, kas tiks risināts vizītes gaitā, akcentējot tranzītkoridoru, tranzītsistēmas veidošanu.

Tāpat prezidents uzsvēra, ka šī vizīte raksturojas ar nepieredzēti lielu aktivitāti no Latvijas puses ministru un deputātu līmenī. Šo faktu viņš skaidroja ar to, ka pēdējos četros gados, lai strādātu valsts interesēs, ekonomikas attīstības un politiskās sadarbības veicināšanā, ir aktivizējušies gan valdības, gan parlamenta pārstāvji. Prezidents pastāstīja, ka vizītes laikā Uzbekistānā ir paredzēts parakstīt deviņus līgumus, kā arī Uzbekistānas un Latvijas kopīgu komunikē.

Valsts prezidenta preses dienests

Pirms izlidošanas

Vakar, 22.maijā, pirms došanās oficiālā valsts vizītē uz Uzbekistānas Republiku, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis Rīgas lidostā notikušajā preses konferencē sniedza arī komentāru sakarā ar finansu ministra Aivara Kreitusa vakar no rīta Latvijas radio izteikto apgalvojumu, ka G.Ulmanim arī esot fonds, kura darbība saistīta ar gaidāmajām prezidenta vēlēšanām Latvijā.

Preses konferencē Latvijas Valsts prezidents teica: “Ja Kreitusa kungs man ir nodibinājis slepenu fondu, tad es gribētu zināt, kur tas atrodas un kā to izmantot. Patiesība ir tāda, ka nav nekādu fondu, nekādas kampaņas, nekādas priekšvēlēšanu darbības nenotiek, un darbs noritēs tā, kā tas ir ieplānots saskaņā ar gada plāniem. Ja kāds valstī runā par G.Ulmaņa fondiem, tad tie ir salti meli. Es gribētu uzsvērt tieši šos vārdus “salti meli”, lai tas, kas ir izteicis šos apgalvojumus, ir atbildīgs par saviem vārdiem.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!