• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Paldies par mūža darbu. Prāvestam Jānim Liepiņam astoņdesmitajā dzimšanas dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1996., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ziemeļatlantijas asamblejas sesijas

Vēl šajā numurā

28.05.1996., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Paldies par mūža darbu

Prāvestam Jānim Liepiņam astoņdesmitajā dzimšanas dienā

Cilvēka dzīves augstākā jēga nav tikai labi izpildīt profesionālos pienākumus, sasniegt vairāk vai mazāk cienījamu vecumu, turpināt cilvēku cilti un pēc tam nemanāmi aiziet no dzīves. Pati dzīve ir pierādījusi, ka gūt patiesu piepildījumu spēj tikai tas, kurš tic. Tic Visaugstākajam un tic sev.

Tieši ticība ir tā, kuras šobrīd tik daudziem pietrūkst. Vieni to pazaudē un pat netiecas pēc atjaunošanas, citi to atgūst no jauna, sadzirdot Dievnamā teiktos vārdus. Ticības balsts deva spēku mūsu tautai izšķirošajās janvāra un augusta dienās, ticība nepieciešama arī šodien, kad straujajā pārmaiņu laikā cilvēkam trūkst spēka turēties pretim vilinošajam un bieži vien mānīgajam, kad mainās vērtības un zūd orientieri. Šādā laikā bieži vien — mēs, politiķi — spējam palīdzēt savai tautai daudz mazāk, kā to spēj izdarīt Dievnams.

Tādēļ arī Jūsu ieguldījums tautas gara spēka un ticības spēka saglabāšanā nekad nevar būt par zemu novērtēts. Jau tas vien, ka Dievnams pulcē arvien vairāk ļaužu, ir liecība ticības spēkam un garīdznieka — ticības sludinātāja — nemainīgajai lomai sabiedrības pamatvērtību saglabāšanā. Mainās paaudzes, bet pāri laikam saglabājas tikai tas, ko varam dēvēt par patiesu vērtību,— ticība.

Sveicot Jūs nozīmīgajā dzīves jubilejā, vēlos apliecināt savu cieņu Jūsu nesavtīgajai kalpošanai Dieva vārdam, tautas gara un ticības stiprināšanai.

Vēlu veselību un spēku arī turpmāk pildīt šo cēlo misiju!

Patiesā cieņā,—
Guntis Ulmanis,

Rīgā 1996.gada 26.maijā Latvijas Republikas Valsts prezidents

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!