• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrijas 1996. gada 14. maija noteikumi "Filmu reģistrācijas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1996., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40378-filmu-registracijas-noteikumi

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrijas nolikums

Konkursa "Sējējs - 96" nolikums

Vēl šajā numurā

28.05.1996., Nr. 91

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Kultūras ministrija

Veids: noteikumi

Pieņemts: 14.05.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU, NOZARU DOKUMENTI

Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra noteikumi

Filmu reģistrācijas noteikumi

Kultūras ministra O.Spārīša apstiprināti 1996.gada 14.maijā

1. Lai vērstos pret nelikumīgu kinomākslas produkcijas izmantošanu, pārraudzītu filmu izplatīšanas un publiskas demonstrēšanas likumību Latvijas Republikas teritorijā, ir noteikta visu dokumentālo, populārzinātnisko, mācību, animācijas un aktierfilmu reģistrācija.

2. Filmu reģistrāciju veic Nacionālā kino centra Filmu reģistrs saskaņā ar Ministru kabineta 1995.gada 31.oktobra noteikumiem nr.312 — “Filmu izplatīšanas un publiskas demonstrēšanas noteikumi” un šiem noteikumiem.

3. Filmas vai tās izplatīšanas tiesību īpašnieks var izplatīt un publiski demonstrēt filmkopijas un videoierakstus tikai pēc Filmas reģistrācijas apliecības saņemšanas konkrētai filmai vai to programmai.

4. Filmas reģistrācijas apliecība ir dokuments, kas apliecina, ka juridiska persona var realizēt savas tiesības uz filmas izplatīšanu un publisku demonstrēšanu Latvijas Republikas teritorijā konkrētā apjomā un laika periodā.

5. Reģistrācijai nav pakļautas filmas un to programmas, kas uzņemtas speciāli televīzijas vajadzībām un tiks izmantotas tikai TV raidorganizāciju programmās.

6. Vispārējā kārtībā netiek reģistrētas filmas un to programmas, kuru demonstrēšana paredzēta filmu festivālos, simpozijos, dažādos starptautiskos un kultūrizglītojošos pasākumos. Par pasākuma programmu rīkotājiem rakstiski jāinformē Nacionālais kino centrs. Neinformēšanas gadījumā pasākumā demonstrējamās filmas uzskatāmas par nereģistrētām.

7. Lai reģistrētu filmu un saņemtu tās reģistrācijas apliecību, filmas vai tās izplatīšanas tiesību īpašniekam ir jāiesniedz Filmu reģistram noteikta parauga pieteikums un dokumenti, kas apliecina pieteikuma iesniedzēja tiesības uz filmas vai to programmas izplatīšanu, filmai jābūt ar sākuma un beigu titriem.

8. Latvijā ražotās filmas reģistrē producents. To reģistrācijai papildus jāiesniedz:

8.1. akts par filmas ražošanas pabeigšanu;

8.2. filmas montāžas lapu komplekts (viens eksemplārs);

8.3. tehniskām prasībām atbilstošs filmas videoieraksts.

9. Filmu reģistrs var pieprasīt no pieteikuma iesniedzēja:

9.1. reģistrējamās filmas kopiju vai videoierakstu filmas nosaukuma, skatītāju vecuma ierobežojuma vai citu ar reģistrāciju saistītu jautājumu precizēšanai, garantējot filmas neizmantošanu komerciāliem mērķiem.

10. Filmas vai to programmas videokasetei jābūt ievietotai šim nolūkam speciāli paredzētā kārbā, uz kuras apvākojuma ir rakstīts filmas nosaukums, informācija par tās autoriem, saturu un galveno lomu izpildītājiem, kā arī norādījumi par izplatīšanas tiesību īpašnieku vai īpašniekiem, ierobežojumiem uz tās izplatīšanu un publisku demonstrēšanu un reģistrāciju.

11. Daudzsēriju filmas vai filmu programmas videoieraksta izplatīšanai Filmas reģistrācijas apliecību izsniedz uz vienā kasetē iekļauto programmu.

12. Par reģistrācijas pieteikuma un citu filmas izmantošanas tiesības apliecinošu dokumentu atbilstību īstenībai juridiski atbildīgs ir pieteikuma iesniedzējs.

13. Filmu reģistrs pārbauda tiesības apliecinošos dokumentus izlases kārtībā vai pēc rakstiska pieprasījuma.

14. Ja iesniegtie dokumenti ir neskaidri un kļūdaini noformēti vai tajos trūkst nepieciešamās informācijas, tad reģistrācijas apliecības noformēšana tiek pārtraukta, paziņojot par to iesniedzējam un pieprasot vajadzīgos labojumus un papildinājumus. Atkārtota reģistrācijas pieteikuma izskatīšana notiek pēc trūkumu novēršanas rindas kārtībā.

15. Filmu reģistrs var mainīt pieteikuma iesniedzēja noteikto filmas nosaukuma tulkojumu valsts valodā un skatītāju vecuma ierobežojumu, saskaņojot to ar tiesību īpašnieku.

16. Filmas reģistrāciju atsaka, ja iesniegtajos dokumentos atklājas viltojumi, ja tiek ignorētas šo Noteikumu, Latvijas Republikas likumu, kā arī citu spēkā esošo normatīvo aktu prasības.

17. Filmas reģistrācijas atteikumu var pārsūdzēt tiesā likumā paredzētā kārtībā.

18. Filmas reģistrācijas apliecību noformē rindas kārtībā ne vēlāk kā 30 dienu laikā no pieteikuma iesniegšanas dienas.

18.1. Reģistrācijas apliecību paraksta Nacionālā kino centra direktors, viņa prombūtnes laikā — Filmu reģistra vadītājs un apstiprina ar Filmu reģistra zīmogu.

18.2. Atsevišķos gadījumos filmas vai to programmas var tikt reģistrētas pēc īpaša saraksta, ja ar to tiek nodrošināta visa Filmu reģistram nepieciešamā informācija.

19. Filmu reģistrācija ir maksas pakalpojums. Maksu nosaka Nacionālā kino centra direktors. Pieteikuma iesniedzējs sedz arī izdevumus, kas radušies, ja nepieciešama papildu informācija.

19.1. Latvijas filmas tiek reģistrētas bez maksas.

20. Reģistrācijas apliecības oriģināla nozaudēšanas vai bojāejas gadījumā dublikāts netiek izsniegts. Filmu reģistrs var pieņemt lēmumu par jaunas reģistrācijas apliecības izsniegšanu pēc apstākļu noskaidrošanas.

21. Filmu reģistrs var anulēt filmas reģistrācijas apliecību, ja netiek ievērotas šo noteikumu prasības, atklājas, ka tiesību apliecinošie dokumenti neatbilst īstenībai.

22. Par filmas reģistrācijas apliecības anulēšanu Filmu reģistrs trīs dienu laikā informē ieinteresētās puses. Pēc informācijas saņemšanas anulētās reģistrācijas apliecības īpašniekam jāizņem filmas kopiju/kopijas un videoieraksti no apgrozības, par to rakstiski ziņojot Filmu reģistram.

23. Lēmumu par filmas reģistrācijas apliecības anulēšanu var pārsūdzēt tiesā likumā paredzētā kārtībā.

24. Šo noteikumu pārkāpumi tiek izskatīti saskaņā ar 1996.gada 23.aprīļa likuma “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” 204.4 pantu un 1995.gada 6.oktobra likuma “Grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā” 136. vai 136.1.pantu.

Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra direktors A.Redovičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!