• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētājas - Kanādas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1996., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40427

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsedētāja Ilga Kreituse par Polijas Senāta maršala Adama Struzika vizīti

Vēl šajā numurā

04.06.1996., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētājas — Kanādas vēstnieks

Pagājušajā nedēļā, 29.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Viljamu L.Klārku un Kanādas vēstniecības pilnvaroto lietvedi Latvijas Republikā Džeraldu Skinneru.

Tikšanās laikā I.Kreituse sacīja, ka Latvija ir pateicīga par Kanādas gatavību palīdzēt izveidot tulkošanas un likumdošanas atbalsta centru Latvijā, līdzīgu tam, kāds kopš 1995.gada septembra darbojas Igaunijā. “Arī ģeogrāfiski mēs atrodamies tūlīt aiz Igaunijas,” piebilda Saeimas priekšsēdētāja.

Kanādas vēstnieku interesēja Latvijas ekonomiskā situācija un cilvēktiesību jautājuma risināšana mūsu valstī.

I.Kreituse pastāstīja, ka 1996.gadā valsts budžets pildās veiksmīgāk, nekā tika paredzēts. Arī kopējā ekonomiskā situācija valstī ir labāka, nekā to prognozējis Starptautiskais valūtas fonds. Tāpat valdības noteiktā politika privatizācijas paātrināšanā sekmē stāvokļa stabilizāciju.

Attiecībā uz cilvēktiesību pārkāpumiem Latvijā I.Kreituse sacīja, ka mūsu valstī tādu faktiski neesot. Turklāt ļoti bieži pārpratumus radot tas, ka cilvēki jauc cilvēka un pilsoņa tiesību jēdzienus.

Savukārt, runājot par sievietes vietu un lomu valsts politiskajā dzīvē, V.Klārks teica: “Mēs Kanādā esam secinājuši, ka sieviete spīkeres amatam ir ļoti piemērota, jo viņai piemīt augstāks intelekts un ātrāka domāšana.”

Sarunas nobeigumā Saeimas priekšsēdētāja izteica cerību, ka šī Latvijas un Kanādas tikšanās nebūs pēdējā un jau nākamajā abas puses varēs apspriest gluži praktiskas lietas, piemēram, tulkošanas un likumdošanas atbalsta centra telpu jautājumu.

Inese Auniņa,
Saeimas priekšsēdētājas
preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!