• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kultūras un citu pasākumu ieejas biļešu reģistrēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1996., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

04.06.1996., Nr. 95

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 167

Pieņemts: 23.05.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums nr.167

1996.gada 23.maijā

Par kultūras un citu pasākumu ieejas biļešu reģistrēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 1994.gada 14.jūnija noteikumu nr.117 “Par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un sistēmām” 4.1.punktu Valsts ieņēmumu dienests ar attiecīgiem rīkojumiem atbrīvo atsevišķus uzņēmējdarbības veidus no kases aparātu pielietošanas.

Atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem darījumu apliecinošs dokuments ir ieejas biļete, kuru izgatavo un reģistrē šādā kārtībā.

1. Biļetes izgatavojamas tipogrāfiski, pa 100 gab. katrā grāmatiņā.

Uz biļešu grāmatiņas vāka jābūt uzrakstam “Biļetes ____gab., sērija nr._____ no ___ līdz ____, ar cenu Ls ___, kopsummā par Ls ____ reģistrētas VID nodaļā 199__ gada ______.”

Tipogrāfijai, izsniedzot biļetes, jāizraksta stingrās uzskaites pavadzīme–rēķins.

2. Katra biļete sastāv no noplēšamās daļas un biļetes pasakņa, kurš atstājams biļešu grāmatiņā.

3. Uz biļetes un pasakņa jābūt tipogrāfiski iespiestiem sērijai, numuram, cenai.

Uzņēmuma (iestādes) nosaukums un tā reģistrācijas numurs var būt iespiests tipogrāfiski vai arī uzspiests ar speciālu spiedogu.

4. Pirms biļešu pārdošanas uz biļetes un tās pasakņa jāuzspiež speciāls spiedogs ar sarīkojuma datumu, mēnesi un gadu.

5. VID nodaļa reģistrē biļetes tikai tad, ja ir ievēroti šī rīkojuma 1., 2. un 3.punkta nosacījumi.

6. Reģistrējot biļetes VID nodaļā, no attiecīgā uzņēmuma (iestādes) jāsaņem iesniegums, kurā norādīts: reģistrējamo biļešu skaits, sērijas, numuri (no – līdz), cena latos un kopsumma latos. Vienlaicīgi jāuzrāda tipogrāfijas pavadzīme–rēķins par reģistrējamām biļetēm.

7. Reģistrējot biļetes, uz katras biļešu grāmatiņas vāka jānorāda: biļešu skaits, sērijas, numuri (no – līdz), cena, summa latos, reģistrācijas datums, mēnesis un gads. Minētās ziņas jāapliecina ar VID nodaļas darbinieka parakstu un Nodokļu inspekcijas apaļā zīmoga nospiedumu.

8. VID nodaļās jāreģistrē kultūras un citu pasākumu (tai skaitā sarīkojumu pagastu klubos, kinoizrāžu, video seansu, disko, deju, koncertu u.c.), muzeju un izstāžu apmeklējumu, bērnu un labdarības sarīkojumu biļetes.

VID nodaļās nav jāreģistrē budžeta iestāžu vietējo pasākumu ieejas biļetes — tās jāreģistrē vietējām pašvaldībām. Nav jāreģistrē arī Kultūras ministrijas pārziņā esošo valsts teātru un Latvijas filharmonijas ieejas biļetes.

9. Tipogrāfijām, kuras drukā ieejas biļetes, līdz jaunā ceturkšņa pirmā mēneša 15.datumam jāiesniedz sava rajona VID nodaļā informācija par iepriekšējā ceturksnī izpildītajiem pasūtījumiem. Informācijā jānorāda pasūtītāja nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese, kā arī izgatavoto biļešu daudzums, to sērijas un numuri, biļešu realizācijas preču pavadzīmju–rēķinu numuri un datumi.

10. VID nodaļām šī informācija jāievieto nodokļu maksātāja lietā vai jānosūta attiecīgām VID nodaļām.

Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieks I.Griķis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!