• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - zemkopības ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1996., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz vispasaules forumu - ar Latvijas domu un balsi

Vēl šajā numurā

05.06.1996., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Pie Valsts prezidenta — zemkopības ministrs

Vakar, 4. jūnijā, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar jauno zemkopības ministru Robertu Dilbu. Sarunas gaitā tika apspriesti svarīgākie lauksaimniecības attīstības jautājumi, uzsverot lauksaimniecības attīstības stratēģijas izstrādāšanas nepieciešamību valstī.

R.Dilba izteica savu viedokli, ka lauku programmu veidošanā un nodarbinātības problēmu risināšanā ir jāsadarbojas Zemkopības ministrijai, Finansu ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un pašvaldībām, jo lauku problēmas nav tikai zemkopības, mežsaimniecības un zvejniecības problēmas. Ministrs analizēja situāciju kopumā, paužot uzskatu, ka šobrīd valdībai ir skaidri jādeklarē tās atbalsts lauksaimniecībai. R.Dilba pieskārās piena lopkopības attīstības perspektīvām Latvijā, kam ir īpaša loma Latgales rajonu iedzīvotāju darbībā, tāpat viņš izsvēra vairāku citu lauksaimniecības nozaru attīstības iespējas Latvijā. R.Dilba atzina, ka rūpīgi jāanalizē arī pašreizējās paju sabiedrību problēmas. Ministrs izteica savus apsvērumus par konkrētu programmu izstrādi situācijas uzlabošanai laukos plašākā mērogā, kur būtu jāizvērš darbs līdzekļu piesaistīšanai no dažādiem avotiem. Viņš pauda pārliecību, ka savā frakcijā jūt atbalstu lauku problēmu risinājumam un savai darbībai.

Valsts prezidents pauda viedokli, ka lauksaimniecības politikai ir jābūt vienam no galvenajiem jautājumiem valdības darbā. “Katram zemniekam ir jājūt atbalsts,” teica G.Ulmanis. Valsts prezidents uzsvēra, ka lauki ir daudzu Latvijas iedzīvotāju dzīvesveids, un aicināja domāt par pagastu un atsevišķu lauku centru rekonstrukcijas projektiem, kas varētu piesaistīt potenciālos investorus. G.Ulmanis runāja par kopējo lauksaimniecības attīstības politiku valstī, apsverot lauku vispusīgas atjaunotnes iespējas.

Nobeigumā zemkopības ministrs un Valsts prezidents pārrunāja Krāslavas rajona apmeklējuma sakarā apspriežamo problēmu loku šajā Latvijas novadā. Valsts prezidents ieradīsies Krāslavas rajonā 7. jūnijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!