• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasaules spožākā balss - mūsu vidū, Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1996., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - zemkopības ministrs

Vēl šajā numurā

05.06.1996., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

info3_3.JPG (9298 bytes)Pasaules spožākā balss — mūsu vidū, Latvijā


Briljantā viešņa pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa un Ainas Ulmanes kundzes
(augšējā attēlā pa kreisi); Latvijas maestro Raimonda Paula, sava pavadoņa un Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieces Silvijas Dreimanes sabiedrībā (apakšējā attēlā pa kreisi); parakstoties Valsts prezidenta viesu Zelta grāmatā (attelā pa labi)

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 4. jūnijā, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis Rīgas pilī tikās ar pasaulē plaši pazīstamo operzvaigzni Monserratu Kabaljē.

Māksliniece pateicās par iespēju tikties ar prezidentu un prezidenta kundzi. Viņa izteica gandarījumu arī par iespēju ierasties Rīgā — vienā no vecākajām Eiropas pilsētām — un sniegt te koncertu. M.Kabaljē parakstījās goda viesu Zelta grāmatā. Operzvaigzne atzina, ka viņa ir guvusi lieliskus iespaidus par Latvijas galvaspilsētu un jūtas Rīgā ļoti labi, kā arī izteica cerību, ka pagūs tuvākajā laikā apskatīt skaistos parkus un pieminekļus, kas redzami pa viesnīcas logu, un īpaši viņu interesējot Doma baznīca.

Valsts prezidents pastāstīja M.Kabaljē par Nacionālo operu un māksliniekiem, kas priecējuši skatītājus uz šīs skatuves. Sarunas gaitā prezidents dalījās iespaidos par operzvaigznes uzstāšanos Barselonā.

Māksliniece minēja, ka sirdī ļoti pārdzīvojusi olimpiskās spēles Barselonā, jo pati ir dzimusi šai pilsētā. Prezidents iepazīstināja M.Kabaljē ar Rīgas pils Ģerboņu zāles Latvijas prezidentu portretu galeriju un Latvijas novadu ģerboņiem.

Savukārt operzvaigzne iepazīstināja prezidentu ar koncerta norises gaitu — kā zināms, M.Kabaljē uzstāsies šodien, 5. jūnijā, Nacionālajā operā. Prezidents teica, ka interese par koncertu Rīgā ir milzīga, un atzina, ka ar lielu nepacietību gaida mākslinieces uzstāšanos. Nobeigumā prezidents pateicās M.Kabaljē par iespēju tikties ar viņu un uzdāvināja operzvaigznei skaistu ziedu pušķi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!