• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zemes Reformas Vēstnesis" - piektajā burtnīcā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1996., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.06.1996., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zemes Reformas Vēstnesis” — piektajā burtnīcā

Šodien pie saviem ieinteresētajiem abonentiem dodas “Zemes Reformas Vēstneša” 5. burtnīca. Kārtējo numuru atklāj Latvijas Zemes kadastra centra direktora Mintauta Eglīša analītisks ziņojums “Reforma rit pilnā sparā”, ko šopavasar M.Eglītis nolasīja Seviljā notikušajā starptautiskajā sanāksmē par zemes reģistrāciju sistēmu reformām Viduseiropā, Austrumeiropā un Latīņamerikā. Līdzās publicēti Ministru kabineta apstiprinātie Nekustamā īpašuma valsts kadastra noteikumi.

Privatizācijas lietām veltītas šādas publikācijas: Ministru kabineta noteikumi “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”” un “Kārtība, kādā veicami maksājumi par dzīvokļa nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai” ar Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas atbildīgā sekretāra Induļa Krauzes komentāru.

Grozījumus Zemesgrāmatu likumā caurskata Tieslietu ministrijas Privāto tiesību departamenta direktore Inese Kalniņa. Lasītāju zināšanai publicēts zemesgrāmatu nodaļu darbinieku saraksts un telefoni.

Rakstos “Turpina izpirkt zemi lauksaimnieciskiem pētījumiem” un “Uz “Agrobalt’96" — ar lūgšanos” zemkopības lietām un starptautisko izstāžu propagandai pievērsusies redaktore Rūta Bierande. Ievietots arī gadskārtējā konkursa “Sējējs-96” nolikums.

Šajā žurnāla numurā jau iepriekšējā burtnīcā aizsākto kopdarbības lietu apceri rakstā “Kā dibināt kooperatīvu” turpina Latvijas Agrārās ekonomikas institūta direktora vietas izpildītājs Andris Miglavs.

Turpat lasāms tikko pieņemtais Saeimas likums “Par zemes dzīlēm” līdz ar Valsts ģeoloģijas dienesta direktores Rudītes Aņikejevas komentāru. Ievietots arī to licencēto uzņēmējsabiedrību saraksts, kuras saņēmušas speciālu atļauju (licenci) ģeoloģiskās (arī ģeofiziskās, ģeoekoloģiskās, tematiskās izpētes), hidroekoloģiskās un inženiertehnoloģiskās izpētes darbu veikšanai.

Tiem, kuriem pieder mežs, žurnāls ieteic rūpīgi izlasīt Valsts meža dienesta nolikumu par zvērinātu meža taksatoru un mežkopju sagatavošanu, licencēšanu un darbību, to licencēto kokmateriālu uzmērītāju un kvalitātes vērtētāju sarakstu, kuru licences ir spēkā ar 1996.gada 1.maiju, un Valsts meža dienesta rīkojumu par Valsts meža dienesta darbinieku maksas pakalpojumu veidiem un izcenojumiem. Par Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” 50.gadskārtu informē šī institūta zinātniskais sekretārs Vilnis Pēčs.

Interesi var izraisīt Valsts statistikas komitejas dati par līdzekļu izlietojumu apkārtējās vides aizsardzībai un dabas resursu izmantošanai un dati par Latvijas dabu un tās aizsargājamām teritorijām. Lasāms arī Ministru kabineta rīkojums “Par bīstamo atkritumu novietni Dobeles rajona Auru pagasta Gardenē” un vides aizsardzības valsts ministra Induļa Emša komentārs šajā sakarā. Ievietoti arī Ministru kabineta Noteikumi par īpaša režīma zemi Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā. Kultūrvides tematikai pievērsusies žurnāliste Inta Kraskēviča, stāstīdama par Daugavas plostniekiem un viņu grūto, bet romantikas pilno darbu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!