• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā zvans pār kalniem tālē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1996., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40450

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iedzīvotājiem Latvijas lauku novados

Vēl šajā numurā

05.06.1996., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PĒC NOTIKUMA

Kā zvans pār kalniem tālē

Jūnija pirmās sestdienas apritē Ogrē ikviens Latvijas sieviešu un vīru koru kārtējā salidojuma dalībnieks saņēma jauku bukletu ar šādām Antona Bārdas dzejas rindām:

Es savā dziesmā izplūstu

Kā mirdzošs avots zālē.

Es savā dziesmā izskanu

Kā zvans pār kalniem tālē.

Es savā dziesmā aizmaldos

Līdz spožām saules mājām,

Kā bite stropā atgriežos

Ar medus pilnām kājām.

Visnotaļ zīmīgs secinājums. Jo Latvijas dziedošās kopas joprojām ir gana spēcīgas un enerģiskas, lai savu labvēļu un diriģentu vadībā spētu pulcēties — un ne tikai lielajos Dziesmu svētkos, bet arī tādās dienās kā nule aizvadītās.

Ogrei piemīt visas iespējas, lai allaž kļūtu par šādu norišu centru ne tikai ģeogrāfiski labvēlīgās situācijas dēļ. Te ir labdabīgi saimnieciskie darbinieki, te netrūkst kultūrai disponētu personību. Turklāt pašu ogrēniešu kolektīvi — orķestris “Horizonts”, mazo dejotāju kopa “Pīlādzītis” un aizvien darbīgie lielvārdieši — šādās reizēs, kā mēdz teikt, ir savā vietā.

Pieteikumu kārtējā koru salidojuma reizei netrūka. Ekonomiskās un tam līdz saimnieciskās problēmas šķita aizvirzījušās nomaļus. Pilnum pilnā estrāde dalībnieku un klausītāju simtos īpaši atplauka, ieraugot nemitīgi jauno Haraldu Medni, kam šovasar jau būs 90. dzimšanas diena. Viņš dziedātāju un klausītāju priekšā stājās gan tikai ar sava profesora Jāzepa Vītola “Nakti”, taču ar to pietika, lai visi sajustu, cik vitāls savos daudzajos gados spēj būt Maestro.

Jā, protams, Ogrē bija arī Raimonds Pauls, zinādams, ka salidojuma programmā ir “Vienpadsmit priecīgu smaidu” un “Taurētāju svētki”, un dziedātāji un spēlētāji viņa klātbūtnē diriģentu Arvīda Platpera un Viļa Kokamegi vadībā darbojās sevišķi atdevīgi.

Diriģentu saimē redzējām Edgaru Račevski, Paulu Kveldi, Jāni Zirni, Intu Eizenbergu, tukumnieci Rasmu Valdmani, jelgavnieci Guntu Paškovsku, liepājnieci Ilzi Valci, protams, ne tikai viņus vien. Čpaši atbildīgs uzdevums bija uzticēts rēzeknietim Jānim Grudulim — Eduarda Grīga kantāte “Jaunā Tēvija”, un ir gandarījums, ka diriģents šogad jau atkārtoti apliecina savu māksliniecisko varējumu, kas krāts gadu ritumā.

Ogre viņsestdien nešaubīgi bija šīs vasaras pirmā skanīgā virsotne. Šīs nedēļas nogalē Latvijas orķestrus pulcinās Daugavpils, jūnija beigās Latvijas skolotāju kori brauks uz Liepāju. Vasara!

“LV” informācija
Foto: Gunārs Bernhards


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!