• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 4.jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1996., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 4. jūnija sēdes

Vēl šajā numurā

05.06.1996., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 4.jūnija sēdē

Vakar, 4.jūnijā, kārtējā valdības sēdē, balstoties uz MK konceptuālo akceptu brīvās ekonomiskās zonas izveidei Liepājā, valdība nolēma uzdot Ekonomikas ministrijai kopā ar Liepājas pašvaldību un darba grupu precizēt likumprojektu, to noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai MK sēdē. Uzdots sagatavot attiecīgus grozījumus citos tiesību aktos, kas nepieciešami minētās zonas izveidošanai. Par šī projekta vadītāju iecelts ekonomikas ministrs Guntars Krasts.

Akceptēti noteikumi “Par skolas vecuma bērnu uzskaiti”. Šie noteikumi būs viens no līdzekļiem, kas nodrošinās Izglītības likuma realizāciju. Tie dos iespējas prognozēt skolu tīkla attīstību un pilnveidot jauniešu tālākizglītības iespējas.

Valdība akceptēja pievienošanos Paplašinātajam daudzpusējam Eiropas moderno valodu centra dibināšanas līgumam.

Akceptēti likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” normu piemērošanas noteikumi. Noteikumi sīkāk reglamentēs kārtību, kādā maksājams iedzīvotāju ienākuma nodoklis par maksājumiem, kas tiek veikti uz zemu nodokļu vai beznodokļu valstīm. Piemēram, ja Latvijas nodokļu maksātājs atmaksās aizdevumu un aizdevuma procentus, kurš saņemts no personas, kas atrodas, izveidots vai dibināts beznodokļu vai zemu nodokļu valstī vai teritorijā, tad nodoklis jāietur no maksājamo procentu summas. Ja nodokļu maksātājs uzskata, ka, veicot maksājumus uz beznodokļu vai zemu nodokļu valstīm, nodokļi nav jāmaksā, tad viņam jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestā motivēts pieprasījums, lai netiktu piemēroti nodokļu maksājumi.

Valdība akceptēja parakstīšanai Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības vienošanos par sadarbību militāro mācību, militāro zinību un tehnikas laukā. Pēc parakstīšanas vienošanās tiks iesniegta Saeimā apstiprināšanai.

Sakarā ar to, ka likumā “Par nodokļiem un nodevām” Valsts ieņēmuma dienestam paredzētas tiesības apturēt saimniecisko darbību, valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību” un grozījumus Latvijas Kriminālkodeksā.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Sociālās palīdzības fondu un bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmumu “Sociālo iestāžu servisa centrs””. Grozīts Labklājības ministrijas nolikums, precizējot tajā Sociālo iestāžu servisa centra statusu un pakļautību. Akceptēts Sociālās palīdzības fonda nolikums un Sociālās palīdzības fonda padomes nolikums. Fonds pildīs valsts pienākumus un īstenos valsts līdzdalību sociālās palīdzības sniegšanā, kā arī sniegs metodisku palīdzību sociālās palīdzības institūcijām.

Ministru kabinets akceptēja Valsts slimokases nolikumu.

Valdība akceptēja parakstīšanai Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Republikas valdības līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem un līgumu par sadarbību zinātnē un tehnoloģijā.

Akceptēti grozījumi noteikumos “Par kārtību, kādā par precēm tiek atzītas mantas, kuras fiziskās personas ieved Latvijas Republikā”. Turpmāk muitas deklarācija būs jāaizpilda arī tām fiziskajām personām, kuras ieved mantu vērtībā līdz 300 latiem, ar mērķi realizēt to Latvijā.

Ministru kabinets akceptēja Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes un Jūras vides pārvaldes izveidošanu.

Akceptēti MK noteikumi “Par tirdzniecību Latvijas tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos”. Noteikumi paredz, ka ar šā gada 1.jūniju visām juridiskajām personām un individuālā darba veicējiem, kas tirgojas ar iepirktu preci, jāizmanto elektroniskie kases automāti. No 1.jūnija juridiskās personas varēs tirgoties, ja tām būs dokumentāls apliecinājums, ka par kases aparātu ir samaksāts. Uz samaksas dokumenta jābūt norādītam datumam, kurā tiks uzstādīts kases aparāts. Individuālā darba veicējiem līdz šā gada 30.septembrim par katru pirkumu jāizraksta darījumu apliecinoša kvīts. Ar 1.oktobri šai tirgotāju kategorijai jālieto elektroniskie kases aparāti.

Ministru kabinets konceptuāli atbalstīja Pašvaldību teritoriālās reformas koncepciju. To paredzēts nodot publiskai apspriešanai.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!