• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1996. gada 5. septembra likums "Grozījumi Valsts kontroles revīzijas reglamentā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.1996., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40554

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījums likumā "Par pašvaldību budžetiem"

Vēl šajā numurā

18.09.1996., Nr. 156

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 05.09.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi
un Valsts prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Valsts kontroles revīzijas reglamentā

Izdarīt Valsts kontroles revīzijas reglamentā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 21.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1. un 2.pantu šādā redakcijā:

1.pants. (1) Valsts kontroles revīzijai ir pakļautas:

1) valsts iestādes un amatpersonas;

2) valsts uzņēmumi, uzņēmējsabiedrības un statūtsabiedrības;

3) pašvaldības un to izveidotās iestādes un uzņēmumi, kā arī amatpersonas;

4) citi uzņēmumi, uzņēmējsabiedrības, kā arī sabiedriskās organizācijas, sabiedrisko organizāciju apvienības un fiziskās personas, ja to rīcībā vai glabāšanā ir valsts vai pašvaldības manta vai finansu līdzekļi vai arī tās tiek finansētas no valsts vai pašvaldības līdzekļiem vai to garantētiem līdzekļiem, kā arī ja tās izpilda valsts vai pašvaldības pasūtījumus un piegādes.

(2) Turpmākajā likuma tekstā šā panta pirmajā daļā minētās juridiskās personas tiek sauktas par revidējamām iestādēm.

2. pants. Veicot revīziju, ir jānoskaidro valsts, kā arī pašvaldību pamatbudžetu un speciālo budžetu līdzekļu saņemšanas un izlietošanas likumība, lietderība un pareizība, kā arī tas, vai rīcībā ar valsts un pašvaldību mantu tiek ievērota likumība, lietderība un pareizība.”

2. Izteikt 10.panta otro teikumu šādā redakcijā:

“Ārpus šiem ietvariem tiesas spriedums nav par šķērsli valstij vai pašvaldībām nodarītā zaudējuma konstatēšanai un piedziņai uz revīzijas materiālu pamata.”

3. Aizstāt 12.pantā vārdus “valsts mantu un līdzekļiem” ar vārdiem “valsts vai pašvaldību mantu vai finansu līdzekļiem”.

4. Aizstāt 13.pantā vārdus “valsts ieņēmumus” ar vārdiem “valsts un pašvaldību ieņēmumus”, bet vārdus “valsts kasē” — ar vārdiem “valsts kasē vai pašvaldībai”.

5. Aizstāt 14.pantā vārdus “valsts izdevumiem” ar vārdiem “valsts un pašvaldību izdevumiem”.

6. Papildināt 16.pantu, 17.pantu, 26.panta otro daļu un trešās daļas 1. un 3.punktu, 47.panta 1.punktu, 49.pantu pēc vārda “valsts” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “un pašvaldības” (attiecīgā locījumā).

7. Aizstāt 18.pantā vārdus “valsts uzņēmumu un iestāžu” ar vārdiem “valsts un pašvaldību uzņēmumu un iestāžu”.

8. Aizstāt 19. un 51.pantā vārdus “valsts manta” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “valsts un pašvaldību manta un finansu līdzekļi” (attiecīgā locījumā).

9. Aizstāt 20.pantā vārdus “valsts ieņēmumiem un izdevumiem” ar vārdiem “valsts un pašvaldību ieņēmumiem un izdevumiem”, bet vārdus “valsts mantu” ar vārdiem “valsts un pašvaldību mantu un finansu līdzekļiem”.

10. Izteikt 21.pantu šādā redakcijā:

21.pants. (1) Ar Valsts kontroles revīzijas darbinieku parakstīto revīzijas aktu vai atzinumu iepazīstina revidējamās iestādes vadītāju vai pārstāvi, kurš šo faktu apstiprina ar parakstu triju dienu laikā no akta vai atzinuma saņemšanas dienas.

(2) Revidējamās iestādes vadītājam vai pārstāvim, parakstot šā panta pirmajā daļā minētos dokumentus, ir tiesības pievienot savus rakstveida paskaidrojumus par revidētajiem jautājumiem. Parakstītais revīzijas akts vai atzinums ir iesniedzams izskatīšanai Valsts kontroles revīzijas departamentā.”

11. Aizstāt 25.panta otrajā daļā vārdus “valsts institūcijām” ar vārdiem “revidējamām iestādēm”.

12. Izteikt 39.pantu šādā redakcijā:

39.pants. Par to valsts un pašvaldību lēmējinstitūciju un komisiju sēžu laiku un vietu, kurās tiek lemts par valsts budžeta un pašvaldību budžetu jautājumiem un jautājumiem par valsts un pašvaldību mantas un finansu līdzekļu stāvokli un rīcību ar valsts un pašvaldību mantu un finansu līdzekļiem, laikus jāpaziņo Valsts kontrolei.”

13. Aizstāt 50.pantā vārdus “valsts mantas” ar vārdiem “valsts un pašvaldību mantas”.

14. Izteikt 54.pantu šādā redakcijā:

54.pants. (1) Uzrēķinus nosaka šā likuma 1.pantā minētajām revidējamām iestādēm un fiziskajām personām vai arī revidējamo iestāžu amatpersonām par viņu vainas dēļ valstij vai pašvaldībai nodarītajiem neattaisnotiem zaudējumiem, kas radušies, nepareizi vai nelikumīgi rīkojoties ar valsts vai pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem, kā arī par nelikumīgu mantas vai finansu līdzekļu pārņemšanu valsts vai pašvaldības labā, ja to prasības kārtībā nav apstrīdējuši maksātāji vai iepriekšējais mantas īpašnieks.

(2) Persona, kurai noteikts uzrēķins, ir tiesīga pārsūdzēt lēmumu par uzrēķina uzlikšanu likumā paredzētajā kārtībā.”

15. Izteikt 55.pantu šādā redakcijā:

55.pants. Uzrēķinu summas tiek ieskaitītas valsts vai pašvaldības iestādei, uzņēmumam vai uzņēmējsabiedrībai tai nodarīto zaudējumu atjaunošanai, vai arī tās tiek ieskaitītas valsts vai pašvaldības budžetā, ja kredīta atjaunošana nav iespējama.”

16. Izteikt 56.panta pirmo punktu šādā redakcijā:

“1) attiecībā uz revidējamām iestādēm, kas tiek finansētas no valsts budžeta, Finansu ministrija, samazinot uzrēķina summas apmērā finansējumu no valsts budžeta;”.

17. Izteikt 57.pantu šādā redakcijā:

57.pants. Amatpersonām vai juridiskajām un fiziskajām personām, kas samaksājušas uzrēķinus, ir tiesības piedzīt samaksātās uzrēķinu summas tiesas ceļā no juridiskajām vai fiziskajām personām, kas nepamatoti iedzīvojušās sakarā ar zaudējumu nodarīšanu valsts vai pašvaldību mantai, par ko noteikts uzrēķins.”

18. Izteikt 58.pantu šādā redakcijā:

“58.pants. Uzrēķinu izdarīšana neatbrīvo no līgumsaistību izpildes attiecībā uz rīcību ar valsts vai pašvaldību mantu, valsts vai pašvaldību mantas glabāšanu un attiecībā uz valsts un pašvaldību pasūtījumiem un piegādēm.”

Pārejas noteikums

Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē Satversmes 81.panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi nr.104 “Grozījumi likumā “Valsts kontroles revīzijas reglaments”” (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1996, 10.nr.).

Likums stājas spēkā vienlaikus ar atbilstošiem grozījumiem likumā “Par Valsts kontroli”.

Likums Saeimā pieņemts 1996.gada 5.septembrī.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1996.gada 18.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!