• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents apžēlojis. Jauns ANO projekts Latvijai. Diplomātiskās attiecības ar Šrilanku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.1996., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40593

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

20.09.1996., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Valsts prezidents apžēlojis

Valsts prezidents saskaņā ar LR Satversmes 45.pantu šā gada 18.septembrī izskatīja 88 lūgumus par notiesāto personu apžēlošanu. Apžēlošanas aktu Valsts prezidents piemērojis attiecībā uz septiņiem notiesātajiem, kuri izcieš sodu par zādzībām, miesas bojājumu nodarīšanu un citiem noziegumiem, ņemot vērā izciestā brīvības atņemšanas soda daļu, notiesāto personības, viņu veselības un ģimenes stāvokli.

Aizstājot neizciestā brīvības atņemšanas soda daļu ar nosacītu, apžēloti:

Gaļina Britvina, dzimusi 1938.gadā,

Valentīna Kaļķe, dzimusi 1943.gadā,

Vjačeslavs Maļina, dzimis 1975.gadā,

Juris Krieviņš, dzimis 1945.gadā,

Marguts Kalviņš, dzimis 1966.gadā,

Mihails Kurnasovs, dzimis 1955.gadā.

Brīvības atņemšanas sods samazināts Ļubovai Gorbačovai.

Valsts prezidenta preses dienests

Jauns ANO projekts Latvijai

Vakar, 19.septembrī, Latvijas Finansu ministrijas un ANO Attīstības programmas (UNDP) pārstāvji parakstīja jaunu projektu Latvijas administrācijas sistēmas tālākai sekmēšanai. Saskaņā ar šo projektu UNDP atvēl 110 tūkstošus ASV dolāru ierēdņu profesionālajai apmācīšanai un konsultācijām. Projektu parakstīja investīciju un kredītpolitikas valsts ministre Sarmīte Jēgere un ANO attīstības programmas pastāvīgais pārstāvis Latvijā Džons Hendra.

Paredzēts, ka jaunais projekts būs efektīvs mehānisms, kas nodrošinās valdībai dažādas ierēdņu apmācību iespējas kā pašu valstī, tā ārzemēs, nodrošinās vietējās un starptautiskās konsultācijas, stiprinot Latvijas vadošās institūcijas un valsts ekonomiskās spējas. Projektu pārzinās īpaša vadības grupa, kurā ietilpst Finansu, Ekonomikas, Labklājības, Zemkopības, Ārlietu, Satiksmes, kā arī Vides un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji. ANO attīstības programmas pārstāvniecība Latvijā uzsvērusi, ka jaunais projekts radies ciešā sadarbībā ar Finansu ministriju un ir pats jaunākais no apmēram trīsdesmit UNDP demokratizācijas un sociālās integrācijas atbalsta projektiem mūsu valsts pārejas periodā.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Diplomātiskās attiecības

ar Šrilanku

Vakar, 19.septembrī, Latvija nodibināja diplomātiskas attiecības ar Šrilanku. Protokolu par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp Šrilankas Demokrātisko Sociālistisko Republiku un Latvijas Republiku Zviedrijā, Stokholmā, parakstīja Jānis Dripe, Latvijas Republikas Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Zviedrijas Karalistē, un Alfrēds Kulendrans Dāvids, Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Zviedrijas Karalistē.

Abas puses pauda pārliecību, ka šis pasākums veicinās, stiprinās un attīstīs draudzības un sadarbības saites abu valstu starpā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!