• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tehnoloģiskā centra partneriem un asociāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.1996., Nr. 162/163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pec Eiropas darba standartiem

Vēl šajā numurā

27.09.1996., Nr. 162/163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tehnoloģiskā centra partneriem un asociāciju Latvijas Tehnoloģiskais centrs (LTC), izvērtējot trīs gadu darbības rezultātus, varēja secināt, ka ir palīdzējis ap 30 tehnoloģiski orientētām firmām pārkārtoties darbam tirgus ekonomikas apstākļos, tā pierādot šādu centru vietu un nozīmi valsts tautsaimniecības attīstībā. Centra firmu produkcija kļuvusi pazīstama ne tikai vietējā tirgū, bet arī ASV, Vācijā, Čehijā un pat Dienvidāfrikā, tāpat arī Igaunijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā. Lai vēl drošāk izietu Eiropā un visā pasaulē, LTC aizvadītajā nedēļā tika nodibināta Baltijas Tehnoloģisko parku un centru asociācija.

Latvijas Tehnoloģiskā centra partneri jau vairākus gadus ir gan Vācijas, gan Lietuvas, gan Igaunijas tehnoloģiskie centri un parki.

Tehnoloģiskā centra direktors profesors Jānis Stabulnieks un Enerģētikas institūta direktors akadēmiķis Juris Ekmanis, trīs gadu darbu rezumējot, organizēja plašu tehnoloģiski orientētu firmu izstādi. Tajā piedalījās 53 firmas un, kā izteicās LTC Vācijas partneris Dr. K.H.Klingers, pirmo reizi Latvijā varēja redzēt tik bagātīgu Baltijas zinātņietilpīgu un konkurētspējīgu produkciju ražojošu firmu devumu. Pārstāvēti tika arī Latvijas Tehnoloģiskā parka, Salaspils Tehnoloģiskā centra un Radioelektronikas tehnoloģijas centra produkcija.

Šī pasākuma ietvaros tika organizēta arī preses konference, kuras gaitā noskaidrojās, ka LTC firmu skaita vidējais pieaugums ir 10 firmas gadā, un tas pilnīgi atbilst vidējiem rādītājiem jaundibinātajos centros ārzemēs. Vērā ņemams piemērs ir firmu “Elpa” un BTC izstrādātais kopprojekts rūpnīcas “Uzvara” tehnoloģiskā procesa automatizācijai, kas uzvarēja starptautiskajā konkursā, kurā piedalījās arī tāda pasaulslavena firma kā “SIEMENS”. Tagad jau var teikt, ka Briselē ir apstiprināts Latvijas Tehnoloģiskā centra izstrādātais un kopā ar Zinātņu akadēmiju un Tirdzniecības un rūpniecības kameru kopā iesniegtais INCO – COPERNICUS projekts par Inovāciju releja centra izveidi, kura galvenais uzdevums būs informēt un palīdzēt Latvijas zinātniekiem un zinātnisku produkciju ražotājiem uzņēmumiem piedalīties Eiropas projektos. Saņemts piedāvājums no Somijas piedalīties kopējā Briseles projektā ECO – OVERTURE, kā pozitīvs centra darbības vērtējums ir jāuzskata programmas PHARE solītais finansiālais atbalsts 5000 ECU apmērā, biroja tehnikas iegādei.

Viens no pirmajiem soļiem, kas ir uzsākts Latvijas Tehnoloģisko parku, centru un biznesa inkubatoru asociācijas ietvaros, ir likuma projekts par inovatīvo uzņēmējdarbību, t.i., likums par uzņēmējdarbību, kas balstās uz produktu ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu, balstoties uz augsti kvalificētu speciālistu vai zinātnieku intelektuālā darba rezultātiem, un, protams, visi asociācijas locekļi būs gatavi izteikt savus priekšlikumus Ekonomikas ministrijā izstrādājamai “Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības nacionālai programmai”.

Helēna Grīnberga,

LZA preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!