• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vizītes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1996., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40670

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums nr. 261

Par G.Krasta komandējumu

Vēl šajā numurā

01.10.1996., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātija

Par Latvijas delegāciju EDSO

LR Ārlietu ministrija ir saņēmusi atzinīgas atsauksmes no vairākām starptautiskajām organizācijām, kā arī no atsevišķām valstīm par Latvijas Republikas delegācijas kompetento un aktīvo piedalīšanos EDSO seminārā “Nacionālie cilvēktiesību institūti”, kas 11.–13. septembrī notika Taškentā.

Seminārā piedalījās ASV, Kanādas, Apvienotās Karalistes, Nīderlandes, Beļģijas, Dānijas, Zviedrijas, Šveices, Krievijas, Ungārijas, Polijas, Latvijas un Vatikāna delegācijas, Uzbekistānas sabiedrisko organizāciju, kā arī “Human Rights Watch Helsinki” (HRWH) un “Amnesty International” pārstāvji.

Latvijas Republiku seminārā pārstāvēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Antons Seiksts, Valsts cilvēktiesību biroja (VCB) vadītāja v. i. Kaija Gertnere, VCB Sūdzību nodaļas vecākā referente Inga Reine un LU Cilvēktiesību institūta direktore Ineta Ziemele.

Seminārā tika apspriestas EDSO saistības cilvēktiesību jomā un to praktiskā realizācija, īpašu uzmanību pievēršot valstu iekšējai likumdošanai, pamattiesību un brīvību jēdzieniem, kā arī izglītības nozīmei cilvēktiesību jomā. Semināra dalībnieki iepazinās ar ombudsmena institūta struktūru Viduseiropā un Austrumeiropā, kā arī ar nacionālo cilvēktiesību institūtu — nacionālās cilvēktiesību komisijas, parlamenta cilvēktiesību komisijas, zinātniski pētniecisko institūtu — uzbūvi un darbības pamatprincipiem, šajā kontekstā apspriežot arī masu mediju un sabiedrisko organizāciju lomu nacionālo cilvēktiesību institūtu attīstībā.

ĀM preses centrs

Pie Valsts prezidenta —

Latvijas vēstniece Somijā

Vakar, 30.septembrī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Latvijas vēstnieci Somijā Annu Žīguri.

Tikšanās gaitā tika pārrunāti jautājumi saistībā ar oficiālo Latvijas valsts vizīti Somijā, kas plānota nākošajā gadā. Vēstniece raksturoja šībrīza attiecības starp Somiju un Latviju kā ļoti labas, uzsverot, ka šis ir laiks, kad “dīgst tas, kas ir iepriekš sēts”. A.Žīgure vērsa uzmanību uz aktivitātēm abu valstu pašvaldību starpā, kā arī runāja par sadarbību reģionālās attīstības, tieslietu, kultūras un izglītības laukā. Sarunas laikā tika skartas arī mežsaimniecības attīstības perspektīvas Latvijā. Tika akcentēta nepieciešamība veidot kopīgus projektus, kas piesaistītu investīcijas un būtu valsts infrastruktūras, skolu vai citu jomu attīstības pamatā.

Latvijas vēstnieks Ukrainā

Vakar, 30.septembrī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Latvijas vēstnieku Ukrainā Pēteri Simsonu.

Tikšanās laikā vēstnieks informēja prezidentu par situāciju saistībā ar Latvijas un Ukrainas Brīvās tirdzniecības līgumu, kuru, kā zināms, 10.septembrī neratificēja Ukrainas parlaments.

Valsts prezidents uzklausīja P.Simsona iebildes pret atsevišķām normām, kas iekļautas Latvijas Republikas Pilsonības likumā. Tika parrunāti jautājumi, kas skar repatriācijas kārtības pilnveidošanu.

Vēstnieks raksturoja Ukrainas pašreizējās aktualitātes, minot vairākas problēmas, kuru risināšanai pēdējā laikā tiek pievērsta īpaša uzmanība.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Ministru prezidenta —

Polijas vēstnieks atvadu vizītē

Piektdien, 27. septembrī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles atvadu vizītē ieradās Polijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jaroslavs Lindenbergs.

J.Lindenbergs izteica atziņu, ka piecu gadu laikā, kopš pilda savus pienākumus, kā Latvijā, tā Polijā notikušas ievērojamas pārmaiņas. Latvija šai laikā ir atguvusi neatkarību un Polija ieguvusi pilnīgu neatkarību. Abās valstīs sākušās un aktīvi notiek politiskās un ekonomiskās reformas.

A.Šķēle izteica atzinību vēstniekam par viņa darba laikā sekmīgi attīstītajām abu valstu attiecībām. Ir parakstīti vairāki nozīmīgi starpvalstu līgumi, taču vēl nepieciešams parakstīt brīvās tirdzniecības līgumu.

J.Lindenbergs izteicās, ka Polijas Ārlietu ministrija turpina darbu pie savu priekšlikumu izstrādes brīvās tirdzniecības līgumam. Šo līgumu varētu parakstīt Polijas premjerministra vizītes laikā Latvijā šā gada beigās vai nākamā gada sākumā.

Ministru prezidents aicināja Poliju atbalstīt Latvijas kandidatūru ANO Ekonomiskās un sociālās komisijas (ECOSOC) vēlēšanās. J.Lindenbergs atzina, ka Latvija vienmēr ir atbalstījusi Poliju starptautiskās organizācijās, un solīja sniegt Latvijai vēlamo atbalstu minētajās vēlēšanās. A.Šķēle ierosināja aktivizēt valstu sadarbību projekta “Via Baltica” īstenošanai.

Tikšanās laikā tika pārspriesti Eiropas Savienības un NATO paplašināšanas jautājumi.

Noslēgumā A.Šķēle novēlēja J.Lindenbergam panākumus turpmākajā diplomātiskajā darbā.

Valdības preses dienests

Latvijas vēstnieks Turcijā

1996. gada 19. septembrī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Turcijā Valdis Krastiņš iesniedza akreditācijas rakstu Turcijas prezidentam Suleimanam Demirelam. Pēc svinīgās ceremonijas notika Valda Krastiņa un Turcijas prezidenta saruna, kuras laikā abas puses pārrunāja Latvijas un Turcijas divpusējo attiecību jautājumus, apsprieda ieplānoto vizīšu programmu, kā arī pievērsās Latvijas un Turcijas ekonomisko sakaru turpmākajai attīstībai.

Latvijas vēstnieks Turcijā Valdis Krastiņš rezidēs Prāgā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!