• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Komiteju ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1996., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40671

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par autotransporta pasažieru pārvadājumu dotēšanu

Vēl šajā numurā

01.10.1996., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ministru kabineta ziņas

Ekonomikas un finansu komitejā

Ekonomikas un finansu komiteja 30. septembrī akceptēja grozījumu projektu MK noteikumos “Par humānās palīdzības kravu saturu”. Grozījumi paredz paplašināt humānās palīdzības kravās saņemamo priekšmetu sarakstu. Grozījumi izstrādāti, ņemot vērā ārvalstu vēstniecību un organizāciju ieteikumus humānās palīdzības adresātiem saņemt tos priekšmetus, kuri nepieciešami šo organizāciju funkcionēšanas nodrošināšanai.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu “Pasta likumā”. Grozījumos tiek mainīta “Latvijas pasta” pārvaldes forma, pārveidojot to par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par grozījumiem LR MK rīkojumā Nr. 358 “Par valsts zemes gabalu pārdošanu Rīgā””. Paredzams, ka zemes gabals Rīgā, Alberta ielā 13, jānodod Rīgas Juridiskās augstskolas izveidošanai.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par izlozēm un azartspēlēm”. Grozījumi paredz izveidot Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju Finansu ministrijas pārraudzībā, kas nodarbosies ar izložu un azartspēļu licencēšanu, uzraudzību un kontroli. Grozījumos noteiktas vietas, kurās nedrīkst rīkot azartspēles, un ieviests aizliegums personām, kuras nav sasniegušas 18 gadu vecumu, tajās piedalīties. Lai nodrošinātu un garantētu spēlētājiem laimesta izmaksas, noteikts, ka valsts mēroga azartspēles drīkst organizēt uzņēmumi, kuru pamatkapitāls nav mazāks par 50 000 latu, un vietējā mēroga izlozes —, ja uzņēmuma pamatkapitāls nav mazāks par 10 000 latu.

Grozījumu projekts likumā “Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli” paredz palielināt maksu par licences izsniegšanu un azartspēļu nodokļa likmes. Paredzams, ka licence azartspēļu rīkošanai maksās 50 000 latus, bet totalizatora vai derību rīkošanai 30 000 latus gadā. Kāršu un kauliņu spēles galdiem paredzēts nodoklis 3000 latu apmērā, bet azartspēļu automātiem 420 latu par katru automātu.

Ārlietu un drošības komitejā

Ārlietu un drošības komiteja vakar, 30.septembrī, akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas valdības un Grieķijas Republikas valdības nolīgumu par pasažieru un kravas starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu”.

Akceptēts MK noteikumu projekts “Par strēlnieku vieglo vītņstobra šaujamieroču vienotu uzskaiti un izšauto ložu un čaulu kontrolkolekciju”. Noteikumi paredz, ka visi LR esošie šaujamieroči ir jāuzskaita un to kontrolšāvienu lodes un čaulas jāuzglabā kontrolkolekcijā Iekšlietu ministrijā.

Komiteja atbalstīja pievienošanos Eiropas Padomes konvencijai Nr.73 “Par tiesvedības nodošanu krimināllietās”, konvencijai Nr.30 “Par savstarpējo palīdzību krimināllietās” un šīs konvencijas 1978.gada 17.marta papildu protokolam Nr.99, konvencijai Nr.24 “Par izdošanu”, papildu protokolam Nr.86 un otrajam papildu protokolam Nr.98 un konvencijai “Par notiesāto personu nodošanu soda izciešanai”.

Valsts un sociālo lietu komitejā

Valsts un sociālo lietu komiteja vakar, 30.septembrī, akceptēja bezpeļņas organizācijas uzņēmuma “Diagnostikas centrs” izveidošanas projektu. Centrs tiks veidots, reorganizējot Republikas diagnostikas centru.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par darba nespējas lapu izsniegšanas kārtību”. Noteikumos noteiktas darba nespējas lapu formas un gadījumi, kuros tās tiek izsniegtas, nosauktas personas, kurām ir tiesības izsniegt darba nespējas lapas, un šo personu atbildība. Noteikti periodi, par kuriem tiek izsniegtas darba nespējas lapas, un atsevišķi nosacījumi darba nespējas lapu izsniegšanā sakarā ar grūtniecību un dzemdībām.

Valdības preses departaments

Par pāreju uz ziemas laiku

Pēc Valdības preses departamenta 27. septembra atgādinājuma Latvija 1996. gada 29. septembrī pārgājusi uz ziemas laiku, šajā sakarā visus naktī no 28. uz 29. septembri plkst. 3.00 mudinot pulksteņu rādītājus pagriezt par vienu stundu atpakaļ.

“LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!