• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
KorejasRepublikas jaunais pilnvarotais pārstāvis Latvijā - ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Čanbums Lī (Chang Bum Lee). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.1996., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju

Vēl šajā numurā

02.10.1996., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Korejas Republikas jaunais pilnvarotais pārstāvis Latvijā — ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Čanbums Lī (Chang Bum Lee)

Akreditācijā pie Valsts prezidenta

Vakar, 1. oktobrī, Rīgas pilī notika Dienvidkorejas vēstnieka Čanbuma Lī akreditācija.

Pasniedzot akreditācijas vēstuli, vēstnieks Čanbums Lī teica:

“Man ir patiešām liela privilēģija un prieks būt akreditētam kā Korejas Republikas vēstniekam Jūsu ekselences dižajā valstī, ar kuru mana valsts ar prieku uztur draudzīgas attiecības”.

Viņš arī uzsvēra, ka Dienvidkoreja un Latvija, atrodoties tālu viena no otras, tomēr turpina veicināt ciešas attiecības, sekojot kopīgiem centieniem pēc miera, brīvības un saskaņas. Valsts prezidents sveica Čanbumu Lī kā Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā. Savā uzrunā Latvijas Valsts prezidents minēja prioritātes, kas iezīmētas Latvijas ārpolitikā pēc neatkarības atgūšanas, uzsverot, ka integrācija ES un NATO norit pakāpeniski un neatgriezeniski.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis atbildes uzrunā teica:

“Nozīmīga Latvijas ārpolitikas sastāvdaļa ir attiecību intensifikācija ar citu pasaules reģionu valstīm, un Latvija ir ieinteresēta turpināt attīstīt savas attiecības ar Āzijas valstīm”. Valsts prezidents runāja par to, ka Latvijas labklājības izaugsmē ievērojama vieta var būt arī plašai kooperācijai ar Korejas Republiku, kurai ir liela pieredze saimnieciskajā modernizācijā, piebilstot, ka Latvijā ir tautsaimniecības nozares, kurās Korejas Republikas uzņēmēju iesaiste var būt izdevīga abu valstu saimnieciskajām aprindām. Nobeigumā prezidents izteica cerību, ka sadarbība Korejas Republikas un Latvijas starpā veiksmīgi turpināsies.

Pēc akreditācijas ceremonijas notikušajā sarunā abas puses bija vienisprātis, ka pastāv daudzas jomas, kurās abas valstis varētu sekmīgi sadarboties. Tika apspriestas investīciju iespējas atsevišķās tautsaimniecības nozarēs. Valsts prezidents vēlēja veiksmi, pildot atbildīgā vēstnieka amata pienākumus, un pauda savu pārliecību, ka perspektīvā Korejas Republikas un Latvijas starpā veidosies cieši kontakti un auglīga sadarbība.

Valsts prezidenta preses dienests

Vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja

Pie Saeimas priekšsēdētāja Alfreda Čepāņa, uzsākot darbu vēstnieka postenī, vizītē ieradās Korejas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Čanbums Lī (apakšējā attēlā).

Sarunas sākumā Saeimas priekšsēdētājs A.Čepānis apsveica Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čanbumu Lī Latvijas parlamentā un izteica pateicību par to ekonomisko un politisko atbalstu, ko Korejas Republika līdz šim sniegusi Latvijai. Savukārt vēstnieks apsveica Alfredu Čepāni ar ievēlēšanu Saeimas priekšsēdētāja amatā.

Sarunas gaitā tika apspriestas Latvijas un Korejas Republikas politisko un ekonomisko attiecību padziļināšanas iespējas, kā arī abu valstu sadarbība ar Eiropas Savienības valstīm. A.Čepānis uzsvēra, ka Latvija uzmanīgi seko Korejas Republikas ekonomiskajām aktivitātēm Eiropā.

Turpinājums no 1.lpp.

Saeimas priekšsēdētājs tāpat izteica cerību, ka Korejas uzņēmēji pievērsīsies Latvijai, kas labprāt sadarbotos tirdzniecības, tekstilrūpnieības un transporta jomā. To varētu sekmēt nesen Saeimā pieņemtais likums, kas regulē brīvo zemes tirgu, kā arī ministru kabineta izstrādātie likumprojekti, kuri stabilizētu un sakārtotu Latvijas nodokļu sistēmu.

Savukārt Korejas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Čanbums Lī pauda savas valsts gatavību dalīties ar Latviju to ekonomisko sasniegumu pieredzē, ko Koreja guvusi divās pēdējās desmitgadēs, īpaši jaunāko tehnoloģiju jomā. Koreju interesē investīciju iespēja Latvijā, kā arī kontakti tirdzniecības un transporta jomā. Abas puses pārrunāja arī attiecību padziļināšanas iespējas parlamentu līmenī, veidojot sadarbības grupas, kā arī salīdzināja abu valstu parlamentu politisko uzbūvi un darbu.

Runājot par Latvijas virzību uz Eiropas Savienību, A.Čepānis uzsvēra, ka mūsu valsts galvenais stratēģiskais mērķis ir Latvijas un ES likumdošanas harmonizēšana.

Sarunas noslēgumā Korejas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Čanbums Lī pateicās par sirsnīgo uzņemšanu un pauda domu, ka labs sākums jau ir puse no paveiktā.

Saeimas preses dienests

Vizītē pie ārlietu ministra

Vakar, 1.oktobrī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Čanbumu Lī (Chang Bum Lee), kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Valdis Birkavs uzsvēra, ka abu valstu attiecībām ir tendence aktivizēties, ko veicinās viņa, Latvijas ārlietu ministra, un Latvijas darījumu aprindu pārstāvju drīzumā paredzamā vizīte Dienvidkorejā. Gan V.Birkavs, gan Čanbums Lī augstu novērtēja goda konsulātu darbību Latvijā un Korejā.Čanbums Lī piekrita, ka Latvijas un Korejas attiecību attīstībai ir liels potenciāls, kas jāizmanto, it īpaši ekonomikas jomā. Abas puses vienojās turpināt darbu, lai izveidotu tiesisko bāzi saimniecisko sakaru veicināšanai, kas palīdzētu valstīm sadarboties abpusējas ieinteresētības garā.

Abas puses par veiksmīgu kontaktu piemēru atzina Latvijas un Korejas sadarbību starptautiskajās organizācijās.

ĀM preses centrs

Vēstnieks Čanbums Lī

Latvijas Republika un Korejas Republika nodibināja diplomātiskās attiecības 1991. gada 22. oktobrī. Čanbums Lī nomaina šai postenī Eui Sok Čai (Eui Sok Chai), kas pildīja vēstnieka pienākumus no 1993. gada 5. augusta. Vēstnieka rezidence atrodas Stokholmā.

Čanbums Lī dzimis 1935. gada 9. janvārī. 1957. gadā beidzis Seulas Nacionālās universitātes Juridisko fakultāti. No 1963. gada bijis trešais sekretārs Korejas Republikas vēstniecībā Bangkokā, Taizemē. No 1968. gada ieņēmis otrā sekretāra posteni Korejas Republikas vēstniecībā Vašingtonā, ASV. No 1975. gada bijis ģenerālkonsuls Korejas Republikas ģenerālkonsulātā Toronto, Kanādā. No 1975. gada — ministrs Korejas Republikas vēstniecībā Teherānā, Irānā. No 1983. gada bijis ģenerālkonsuls Korejas Republikas ģenerālkonsulātā Bagdādē, Irākā. No 1991. gada — Korejas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Austrālijā.

Vēstnieks ir precējies, viņam ir divi dēli un meita.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!