• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Diplomātija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.1996., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40691

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

KorejasRepublikas jaunais pilnvarotais pārstāvis Latvijā - ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Čanbums Lī (Chang Bum Lee)

Vēl šajā numurā

02.10.1996., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

diplomātija

Pie Valsts prezidenta —

Polijas vēstnieks atvadu vizītē

Vakar, 1. oktobrī, Rīgas pilī notika Polijas vēstnieka Jaroslava Lindenberga atvadu vizīte. Vēstnieks uzsvēra, ka piecu gadu laikā pēc neatkarības atgūšanas Latvija ir sasniegusi ievērojamu progresu ne tikai savas valstiskās suverenitātes un neatkarības nostiprināšanā, bet arī ekonomikas un likumdošanas transformācijā. Runājot par Polijas un Latvijas sadarbības perspektīvām, J. Lindenbergs teica, ka tas, ka Latvija šogad prezidē Baltijas jūras valstu padomē, pozitīvi ietekmē abu valstu attiecības, ar to domājot kopīgi risināmās problēmas transporta, komunikāciju, vides aizsardzības un citās jomās. Vēstnieks atzina, ka Latvijā dzīvojošo poļu kopienai ir liela loma Latvijas un Polijas attiecību attīstībā.

Sarunas gaitā tika skarta arī tēma par ES un NATO paplašināšanās procesiem, akcentējot to, ka Polijai un Latvijai ir kopīgi ārpolitikas mērķi — integrācija ES un NATO. Tika pārrunātas kooperācijas iespējas, uzsverot abu valstu un visa Baltijas jūras reģiona drošības garanta nepieciešamību. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka šo procesu veicināšanā liela nozīme ir valstu savstarpējiem dialogiem dažādos līmeņos.

Nobeigumā Valsts prezidents izteica pārliecību, ka nākotnē Poliju un Latviju gaida sekmīga un intensīva sadarbība, bet vēstnieks vēlēja panākumus Latvijas ārpolitikā, Latvijā notiekošajos reformu procesos un labklājību Latvijas tautai.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Ministru prezidenta — Vācijas vēstnieks

Vakar, 1. oktobrī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles viesojās Vācijas vēstnieks Latvijā Dr. Horsts Veizels.

Sarunas laikā tika pārrunāta Latvijas un pārējo Baltijas valstu virzība uz Eiropas Savienību.

A.Šķēle uzsvēra drošības jautājumu prioritāti un vēlreiz apliecināja Latvijas vēlmi integrēties Eiropas un Transatlantijas ekonomiskajās un drošības struktūrās. Viņš aicināja Vāciju izrādīt lielāku aktivitāti, sekmējot šo procesu, un atzīmēja, ka aukstā kara sekas reāli tiks likvidētas tikai tad, kad kāda no bijušās PSRS teritorijā esošo valstu grupām tiks uzņemta NATO vai ES.

Vācijas vēstnieks interesējās par situāciju uz Latvijas austrumu robežas un gaidāmo Robežapsardzības spēku nodošanu Iekšlietu ministrijas pārziņā.

Ministru prezidents apliecināja, ka, reorganizējot robežapsardzības sistēmu, nenoliedzami paaugstināsies tā darba efektivitāte. A.Šķēle iepazīstināja H.Veizelu ar Latvijas delegācijas darbu Maskavā, risinot ar Latvijas un Krievijas robežu saistītos jautājumus.

Valdības preses departaments

Satiksmes ministrs —

uz Luksemburgu

Satiksmes ministrs Vilis Krištopans šīs nedēļas nogalē — 3. un 4.oktobrī — Luksemburgā piedalīsies Eiropas Savienības strukturētā dialoga ietvaros rīkotajā Eiropas valstu ministru apspriedē par transporta jautājumiem.

Sestdien, 5.oktobrī, satiksmes ministra ārzemju vizīte turpināsies Londonā, kur V.Krištopans tiksies ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) vadību. Tur pārrunās Latvijas infrastruktūras projektu finansēšanas iespējas.

Pirmdien, 7.oktobrī, Londonā V.Krištopans tiksies ar sabiedrības “Cable & Wireless” pārstāvjiem, lai apspriestu “Lattelekom” projekta turpmāko attīstību.

Satiksmes ministra ārzemju vizīte noslēgsies otrdien, 8.oktobrī, Luksemburgā. Tur paredzēta piedalīšanās Eiropas Savienības strukturētā dialoga ietvaros rīkotajā Eiropas valstu ministru apspriedē par informātikas jautājumiem.

SM preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!