• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā - Baltkrievijas pārstāvji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.1996., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40747

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas drošība ir pašas sabiedrības organizētībā

Vēl šajā numurā

04.10.1996., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Saeimā — Baltkrievijas pārstāvji"

Vakar, 3. oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks tikās ar Baltkrievijas Republikas prezidenta Aleksandra Lukašenko padomnieku delegāciju, kuru vada prezidenta palīgs Oļegs Sluks (attēlā).

Sarunas gaitā tika apspriesta Latvijas un Baltkrievijas divpusējo attiecību attīstība un gūtie panākumi sadarbības padziļināšanā. Abas puses apmainījās viedokļiem par likumdošanas un izpildvaras savstarpejām attiecībām valsts demokratizācijas procesā. A.Ameriks atzinīgi novērtēja labās kaimiņattiecības ar Baltkrievijas Republiku, atzīmējot, ka šādu attiecību veidošana ir viena no Latvijas Republikas ārpolitikas koncepcijas pamatnostādnēm. Par to liecina noslēgtie līgumi par tirdznieciski ekonomisko sadarbību, transporta jomā un Baltkrievijas robežas jautājumos. O.Sluks īpaši uzsvēra Baltkrievijas vēlmi attīstīt savstarpēji izdevīgu sadarbību ekonomikā, kā arī pauda domu, ka Baltkrievija varētu izmantot Latvijas pieredzi ekonomisko problēmu risināšanā. O.Sluks informēja arī par Baltkrievijas prezidenta konsultācijām ar jaunatnes organizācijām, studentiem, skolotājiem, augstskolu mācību spēkiem un sporta organizācijām, kā arī par 7. novembrī gaidāmo tautas referendumu.

Sarunas beigās A.Ameriks uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta, lai abas kaimiņvalstis būtu demokrātiskas, ekonomiski attīstītas un politiski stabilas.

Pēc tam Baltkrievijas delegācija tikās ar Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāju Ludmilu Kuprijanovu. L.Kuprijanova pastāstīja viesiem, ka būtiskas reformas sociālajā jomā Latvijā notiek jau kopš 90. gadu sākuma, un likumdošanas pakete, kas regulē sociālos jautājumus, ir jau pieņemta. Komisijas priekšsēdētāja atbildēja uz Baltkrievijas delegācijas jautājumiem par veselības apdrošināšanas principiem un par pensiju aprēķināšanas kārtību Latvijā. Sarunas noslēgumā L.Kuprijanova pauda gatavību sadarboties ar Baltkrievijas pārstāvjiem, daloties pieredzē, kas Latvijā pēdējo gadu laikā ir uzkrāta, realizējot reformas sociālajā jomā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!