• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.1996., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ministru kabineta 8. oktobra sēdi

Vēl šajā numurā

09.10.1996., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

Ekonomikas un finansu komitejā

Ekonomikas un finansu komiteja, pamatojoties uz valdībā akceptēto speciālā budžeta statusa noteikšanu atsevišķiem fondiem un īpaši iezīmētiem speciālajiem ieņēmumiem, kas paredzēti tiesību aktos, pārējie visu nozaru ministriju maksas pakalpojumi un citi pašu ieņēmumi 1997.gadā tiek iekļauti valsts pamatbudžetā. Akceptēja grozījumu projektus vairākos tiesību aktos: grozījumu projekts Ministru padomes lēmumā “Par Iekšlietu ministrijas Policijas departamenta nolikumu” un grozījumu projekti Ministru kabineta noteikumos “Latvijas Jūras akadēmijas Satversme”, “Par valsts nodevu par civilstāvokļa aktu reģistrēšanu, grozīšanu un papildināšanu”, “Par izdevējdarbības un masu informācijas līdzekļu reģistrācijas nodevu”, “Par uzņēmējdarbības reģistrācijas valsts nodevu”, “Par valsts nodevu par informācijas saņemšanu no Iedzīvotāju reģistra”, “Par sabiedrisko organizāciju un to apvienību reģistrācijas valsts nodevu”, “Par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem”, “Par valsts nodevu par ieceļošanas, tranzītvīzu un uzturēšanās atļauju saņemšanu un ar to saistītajiem pakalpojumiem”, “Par selekcionāru tiesību aizsardzības valsts nodevu”, “Par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu”, “Par praktizēttiesīgu māsu, vecmāšu, feldšeru un laborantu sertifikāciju”, “Par valsts nodevu par notariālo darbību izpildi un īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatās”, “Par kārtību, kādā tiek apmaksāta personu uzturēšanās sociālās aprūpes iestādēs”, “Par starptautiskā tūrisma darbību licencēšanu Latvijas Republikā”, “Naturalizācijas pārvaldes nolikums”, “Par speciālo budžetu”, “Par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību normu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību” un “Par viesnīcu, kūrortviesnīcu un viesu māju licencēšanu un klasifikāciju”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par izlozēm un azartspēlēm”. Grozījumi nosaka, ka lai rīkotu valsts mēroga izlozes vai azartspēles, uzņēmuma pamatkapitālam jābūt ne mazākam par 50 000 latu. Uzņēmumiem, kas rīko azartspēles, sākot ar 1998.gada 1.janvāri statūtkapitālam jābūt 100 000 latu un no 1999.gada 1.janvāra — 150 000 latu. Vietēja mēroga izlozes atļauts rīkot uzņēmumiem, kuru statūtkapitāls ir lielāks par 10 000 latu. Noteikumu projektā iestrādātas ES direktīvas “Par finansu sistēmas izmantošanu naudas mazgāšanas nolūkā” prasības. Šīs prasības nosaka, ka izlozes vai azartspēļu organizētājiem nav tiesību izmaksāt laimestu, kas ir lielāks par 10 000 latu, nenoskaidrojot personas vārdu, uzvārdu un personas kodu vai gadījumā ar juridiskām personām — nosaukumu, juridisko adresi un reģistrācijas numuru.

Komiteja akceptēja zemes pieprasījuma iesniegšanas termiņa pagarinājumu LR pilsoņiem, kuriem ir tiesības iegūt zemi īpašumā par maksu. Paredzams, ka pēdējais termiņš būs šā gada 31.decembris. Šis rīkojums attieksies uz 31 Latvijas pilsētu.

Akceptēts noteikumu projekts “Par kārtību, kādā lauksaimniecības produkcijas ražotāji atmaksā akcīzes nodokli par dīzeļdegvielu”.

Ārlietu un drošības komitejā

Ārlietu un drošības komiteja akceptēja Latvijas Republikas pievienošanās projektu 1997.gada 9.jūnija Nairobi konvencijai “Par savstarpējo administratīvo palīdzību muitas pārkāpumu novēršanā”.

Akceptēts Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Dānijas Karalistes Vides aizsardzības un enerģētikas ministrijas līguma projekts par palīdzību ar vides aizsardzību saistītai programmai enerģētikā 1996.gadam.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par Krievijas Federācijas bruņoto spēku atvaļinātajām militārpersonām un viņu ģimenes locekļiem”. Noteikumi nosaka, ka līdz 1996.gada 30.oktobrim Pilsonības un imigrācijas departamentam jāreģistrē pēc 1992.gada 28.janvāra no KF bruņotajiem spēkiem atvaļinātās militārpersonas un viņu ģimenes locekļi. Krievijas puse iesniegusi sarakstu ar 28 šādiem cilvēkiem. Viņiem tiks izsniegtas uzturēšanās atļaujas līdz 1996.gada 15.decembrim.

Akceptēts noteikumu projekts “Par valsts pārvaldes institūciju un pašvaldību sadarbību jūras un aviācijas meklēšanas — glābšanas koordinācijas centriem”.

Valsts un sociālo lietu komitejā

Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par LR Izglītības klasifikācijas struktūras apstiprināšanu”. Klasifikācija ir savienojama ar Starptautisko standartizēto izglītības klasifikāciju (ISCED) un tas nozīmē, ka Latvijas izglītības statistikas rādītāji būs salīdzināmi ar starptautiskajā praksē izmantojamajiem rādītājiem.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Labklājības ministrijas medicīnas skolu likvidāciju”. Paredzēts likvidēt Cēsu, Ventspils, un Rīgas 3.medicīnas skolu. Likvidējamo medicīnas skolu audzēkņiem turpmāko medicīnas skolu noteiks Labklājības ministrijas likvidācijas komisija.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par miruša cilvēka audu un orgānu uzkrāšanas un izmantošanas kārtību medicīnā”. Noteikumu projektā formulēta bioloģiskas nāves konstatēšana, donoru audu un orgānu izņemšanas kārtība, kā arī uzskaitītas ārstniecības iestādes, kurās veic donora audu un orgānu izņemšanu un kurās sadala, uzglabā un izmanto donora audus un orgānus.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!