• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju Zvaigžņu ordenis - Johannesa Baumaņa rokās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.1996., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40797

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

09.10.1996., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju Zvaigžņu ordenis — Johannesa Baumaņa rokās

Vakar, 8.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni baznīcas mūzikas speciālistam, ievērojamajam baltvācu reliģiskajam un sabiedriskajam darbiniekam Johannesam Baumanim. Savā uzrunā Valsts prezidents sacīja, ka Johanness Baumanis ir bijis līdz galam uzticīgs Latvijai. Lielu daļu savas dzīves viņš veltījis garīgo vērtību kopšanai, ar savu darbu devis lielu ieguldījumu Latvijas luterāniskās Baznīcas atjaunošanai gan garīgi, gan arī materiāli. Johanness Baumanis izteica pateicību par to, ka viņa darbs tik augstu novērtēts un ka arī turpmāk darīs visu, kas viņa spēkos, lai dzīve baznīcā un dzīve Latvijā kļūtu gaišāka. “Es stipri ticu,” sacīja J.Baumanis, “ka Dievs uzklausīs lūgšanu, ar kuru sākas Latvijas nacionālā himna — “Dievs, svētī Latviju””.

Valsts prezidenta preses dienests

Attēlos: Latvijas garīdzniecības vadītāji sveic savu kolēģi (pirmajā attēlā) un vēl dievpalīgu turpmākajā dzīvē (trešajā attēlā — Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags).

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Johanness Baumanis

(Johanness Baumann)

dzimis 1925.gadā Rīgā. Pēc repatriācijas un pēc kara beidza Baznīcas mūzikas augstskolu Hanoverā. Kalpojis par draudžu ērģelnieku, bet vēlāk par Baznīcas mūzikas direktoru Hanoveras ev. lut. baznīcas Hildesheimas diacēzē, tas nozīmē, ka viņa pārraudzībā atradās ērģelnieku un baznīcas mūziķu darbs visā diacēzē. J.Baumanis ir izcils ērģelnieks, kas daudzkārt koncertējis dažādās Vācijas vietās, kā arī Latvijā. Viņš bijis aktīvi klātesošs pie ērģelnieku sagatavošanas programmas (Mūzikas akadēmijā un Latvijas ev. lut. Baznīcas Ērģeļu klasē) attīstības un ērģeļu remonta centralizācijas Latvijā.

Kopš 1976.gada viņš regulāri — vairākas reizes gadā — apmeklē Latviju, īstenodams dažāda veida palīdzību Latvijas ev. lut. Baznīcai un plaši informēdams Eiropas baznīcu aprindas par reālo situāciju Latvijas garīgajā dzīvē. Vēlāk, kad tas bija iespējams, J.Baumanis bija starpnieks daudzu Latvijas studentu apmācīšanai Baznīcas mūzikas jomā Vācijas augstskolās.

Pateicoties J.Baumaņa iniciatīvai Vācijā tika savākta milzīga naudas summa, lai 1989.gadā varētu pilnīgi atjaunot Vecās Ģertrūdes ērģeles. J.Baumanis ir bijis aktīvi līdzdalīgs pie Latvijas ev. lut. Baznīcas projektu īstenošanas sadarbībā ar Vācijas ev. lut. Baznīcu. Latvijas ev. lut. Baznīcas Konsistorija uzskata J.Baumani par vienu no izcilākajiem baltvācu darbiniekiem, kura darbība ārkārtīgi pozitīvi iekemējusi Latvijas Baznīcas dzīvi pēdējos 20 gados.

Ar Triju Zvaigžņu ordeņa domes 1996.gada 2.jūlija lēmumu mūziķis un sabiedriskais darbinieks Johanness Baumanis iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku (ordeņa IV šķira).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!