• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzelzceļa sistēmas modernizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.1996., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40804

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kartupeļu audzētāju kooperatīvo sabiedrību

Vēl šajā numurā

09.10.1996., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dzelzceļa sistēmas modernizāciju

Luksemburgā strukturētā dialoga ietvaros 3.oktobrī notika Eiropas Savienības Transporta padomes un asociēto valstu transporta ministru kopīgā sēde. To organizēja Eiropas Transporta komisijas ģenerāldirektorāts, un tajā kopā ar 15 Eiropas Savienības dalībvalstu un 10 asociēto valstu transporta ministriem piedalījās arī Eiropas transporta ministru konferences un citu vadošo Eiropas institūciju pārstāvji.

Galvenais jautājums, ko apsprieda, bija Eiropas dzelzceļa sistēmas modernizācija, tā lomas palielināšana kombinētā transporta pārvadājumos.

Latviju pārstāvēja satiksmes ministrs Vilis Krištopans. Savā runā viņš izcēla Latvijas pašreizējo un iespējamo ieguldījumu preču plūsmas nodrošināšanā virzienā Rietumi — Austrumi, sevišķi akcentējot pēdējo gadu kravu apjoma pieaugumu Latvijas ostās, kas liecinot par izvēlētās transporta un tranzīta politikas efektivitāti.

Sēdes beigās tika parakstīts saprašanās memorands par Baltijas jūras ostām.

Domu apmaiņā radās vienprātība jautājumā par nepieciešamību nostiprināt fondu, palielināt ceļu nozares finansēšanu un, samazinot zaudējumus, paaugstināt dzelzceļa efektivitāti.

Luksemburgā V.Krištopans tikās ar Eiropas Investīciju bankas Viduseiropas un Austrumeiropas nodaļas vadītāju G.Cingovu (G.P. Tsingou). Sarunas laikā tika meklētas bankas aktīvākas iesaistīšanās iespējas Latvijas transporta infrastruktūras projektu finansēšanā, it īpaši lidostas, autoceļu un dzelzceļa tīkla modernizēšanā. Vienojās arī par savstarpēju informācijas apmaiņu un turpmākajām konsultācijām.

Satiksmes ministrijas

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!