• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1996., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40867

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums nr. 271

Par P.Cimdiņa komandējumu

Vēl šajā numurā

15.10.1996., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

Ekonomikas

un finansu komitejā

Sakarā ar ministriju un valsts iestāžu maksas pakalpojumu iekļaušanu pamatbudžetā komiteja akceptēja grozījumu projektu Katastrofu medicīnas centra nolikumā.

Komiteja akceptēja MK noteikumu projektu “Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu”. Noteikumos noteikts, kādas institūcijas vai organizācijas izsniedz licences atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem. Noteiktas arī licences saņēmēja un licencēšanas komisijas tiesības un pienākumi.

Akceptētais grozījumu projekts likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)” paredz par 50% samazināt izvedmuitu kokmateriāliem un atcelt izvedmuitu krāsaino un melno metālu lūžņiem un vairākiem auto un moto transporta veidiem.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”. Projekts izstrādāts, lai ieviestu īpašus noteikumus uzņēmumu grupās ietilpstošu uzņēmumu aplikšanai ar nodokļiem. Tiks radīta iespēja uzņēmumu grupu uzņēmumiem segt vienam otra zaudējumus, samazinot tā uzņēmuma, kurš ir strādājis ar peļņu, apliekamos ienākumus par summu, kas nepārsniedz otra grupas uzņēmuma zaudējumus.

Komitejas akceptētais grozījumu projekts MK noteikumos “Par speciālo budžetu kultūras vajadzībām” attiecas uz Kultūras ekspertu padomes sastāvu. Padomi vadīs kultūras ministrs Rihards Pīks.

Komiteja atbalstīja grozījumu projektu MK rīkojumā “Par valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1996.gadam”. Tika precizēti atsevišķi programmas punkti.

Komiteja akceptēja MK rīkojuma projektu “Par valsts kapitāla daļas turētāju jaundibināmajā bīstamo atkritumu apsaimniekošanas akciju sabiedrībā”. Statūtos paredzētā valsts kapitāla daļa tiks iemaksāta no Vides aizsardzības fonda līdzekļiem, un fonds būs valsts kapitāla daļas turētājs.

Valsts un sociālo

lietu komitejā

MK Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par narkotisko un psihotropo zāļu receptēm”. Tie nosaka recepšu veidlapas formu narkotisko zāļu izrakstīšanai, šo veidlapu tipogrāfiskās iespiešanas, centralizētas glabāšanas, izsniegšanas, uzskaites un izrakstīšanas kārtību.

Akceptēts MK noteikumu projekts “Par politiski represēto personu uzskaites un represēto personu apliecības izsniegšanas un uzskaites kārtību”. Tiks ieviestas jaunas politiski represēto personu apliecības. Lai apliecību saņemtu rajona padomē vai pilsētas domē, jāiesniedz represijas akta apliecinoši dokumenti, reabilitācijas dokumenti u.c. Vecā parauga politiski represētā apliecība būs derīga līdz 1997.gada 1.martam.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!