• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Kristīgās tautas partijas vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.1996., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Vēl šajā numurā

17.10.1996., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Kristīgās tautas partijas vadītājiem

Otrdien, 15.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis nosūtīja vēstuli Kristīgās tautas partijas priekšsēdētāja vietniekam Uldim Augstkalnam saistībā ar Kristīgās tautas partijas izstrādāto likumprojektu “Saeimas vēlēšanu likums”, kurš tika iesniegts Valsts prezidenta Kancelejā 30.oktobrī ar lūgumu virzīt to izskatīšanai Saeimā. Vēstulē prezidents atzīst, ka pēc rūpīgas iepazīšanās ar šo likumprojektu ir konstatējis, ka projekta nostādnes būtiski atšķiras no Satversmes normām. Kā zināms, Satversmes 6.pants, kurā noteikti Saeimas vēlēšanu principi, ir grozāms vienīgi tautas nobalsošanā.

Sakarā ar to, ka Valsts prezidenta viedoklis vairākos jautājumos atšķiras no Kristīgās tautas partijas izstrādātā likumprojekta koncepcijas, prezidents dara zināmu, ka nevirzīs šo likumprojektu izskatīšanai Saeimā.

Vienlaikus vēstulē Valsts prezidents uzsver Saeimas vēlēšanu jautājuma lielo nozīmi, piebilstot, ka jaunas vēlēšanu sistēmas izveide prasa rūpīgu analīzi. Ņemot vērā to, ka likumprojekts 8.oktobrī jau ir publicēts “Latvijas Vēstnesī”, prezidents izsaka cerību, ka tas tiks plaši apspriests sabiedrībā un diskusijā iesaistīsies gan politiķi, gan tiesību speciālisti.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!