• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Tāda kritika man ir bezmaksas reklāma". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.1996., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizkraukle - dzīvokļu īpašnieku pilsēta

Vēl šajā numurā

17.10.1996., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Viedoklis

Tāda kritika man ir bezmaksas reklāma

Atis Slakteris, kooperācijas valsts ministrs — “Latvijas Vēstnesim”

— Kā jūs vērtējat pagājušās nedēļas politiskos “izklupienus” no dažu Latvijā pazīstamu eksministru un viņu piekritēju puses?

— Domāju, ka šiem izteikumiem nevajadzētu pievērst pārāk lielu uzmanību. Visiem ir skaidrs, ka Zemkopības ministrijas darbības joma aptver visu Latviju. Tas, kāda būs Zemkopības ministrijas lauksaimniecības politika un tendences, ir ļoti nozīmīgi lielai Latvijas iedzīvotāju daļai. Un tieši tādēļ nav pareizi Zemkopības ministrijā ieviest vienas partijas monopolu, kā tas bija iepriekšējās ministrijas vadības laikā. Trīs ministri — Kaula kungs, Muižnieka kungs un Amoliņa kungs – bija no vienas partijas. Ja šādā situācijā notiek valdības “šūpošana”, tad draud valdības krīze. Tagad līdzsvara ir nedaudz vairāk, jo ministri ir no dažādām partijām, un, ja Vienības partijai gribas “pašūpot” ministriju, tad citas partijas palīdz noturēt līdzsvaru. Domāju, ka šajā kritikā nebija nekā tāda, kas būtu vērsts konkrēti pret mani. Tas, manuprāt, bija politisks gājiens un nekas vairāk.

Runājot tieši par kooperāciju — nākamnedēļ Latvijā būs franču kooperatori, pēc tam — vācu, un rīkosim kopīgus seminārus gan Rīgā, gan Latgalē. Vēl strādājam pie kooperācijas veicināšanas lietu pārkārtošanas, un sistēma, domāju, nebalstīsies uz ierēdņiem, bet gan uz zinātniekiem, kuri ir arī praktiķi. Tas varētu būt kas līdzīgs kooperācijas veicināšanas institūtam — zemnieks saņem konkrētu palīdzību vai metodisku konsultāciju biznesa plāna izstrādāšanā, kooperatīva dibināšanā un tamlīdzīgi. Katrā ziņā ar kooperācijas jautājumiem es nodarbojos. Līdztekus tiešajiem kooperācijas jautājumiem jeb sadarbībai manos pienākumos ietilpst, piemēram, tirgus un cenu informācijas sistēmas veidošana, PHARE projektu vērtēšana, darbs pie grozījumiem Kooperācijas likumā, Eiropas integrācijas lietas (likumu harmonizēšana) un vēl daudz kas cits. Par to ne reizi vien esmu stāstījis presei, arī jūsu laikrakstam.

— Bet jums pārmet, ka nenodarbojaties ar kooperāciju...

—Tam, lai nodarbotos tikai ar kooperāciju, tiešām nav vajadzīgs ministrs. Es pildu valdības deklarāciju, savas partijas programmu, un tas, kādā veidā mēs grupējam darbus, lielā mērā ir atkarīgs no zemkopības ministra.

—Tad kāpēc ir šāda neveselīga interese “no malas”?

—Tas jājautā tieši tiem cilvēkiem, kuriem šī interese radusies. Bet es domāju, ka tās ir politiskas ambīcijas, ne vairāk. Visādā ziņā — es nelauzu galvu par to, cik šiem spēkiem ir varenas iespējas mani ietekmēt. Esmu praktisks lauksaimnieks, un diezin vai kāds man varēs pārmest nevēlēšanos sakārtot lauku vidi. Man pašam taču tajā būs kādreiz jāatgriežas. Tādēļ — tā vietā, lai mani kritizētu, labāk dodiet padomu.

Rūta Bierande,

“LV” lauksaimniecības nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!