• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ārlietu ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1996., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie ministru prezidenta

Vēl šajā numurā

22.10.1996., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ārlietu ministra

— Spānijas vēstnieks

Vakar, 21.oktobrī pie, LR ārlietu ministra Valda Birkava darba vizītē bija ieradies Spānijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Kamilo Barsija Garsija Viljamils (Camilo Barcia Garcia Villamil).

Tikšanās laikā Valdis Birkavs un Kamilo Barsija Garsija Viljamils apsprieda Latvijas un Spānijas savstarpējās attiecības. V.Birkavs uzsvēra, ka starp Latviju un Spāniju jāievieš bezvīzu režīms, kā arī jāpaplašina divpusējo līgumu bāze, it īpaši ekonomikas un finansu jomā. Sarunas gaitā gan LR ārlietu ministrs, gan Spānijas vēstnieks apliecināja gatavību aktivizēt Latvijas un Spānijas sadarbību starptautiskās organizācijās.

Sarunas laikā Valdis Birkavs un Kamilo Barsija Garsija Viljamils apsprieda, kad varētu notikt Spānijas karaļpāra vizīte Latvijā un Latvijas ārlietu ministra oficiālā vizīte Spānijā.

Sarunas nobeigumā abas puses izteica gandarījumu par abu valstu attiecību veiksmīgu attīstību, kā arī pārliecību, ka sāktie kontakti turpināsies un vērsīsies plašumā.

— Itālijas vēstnieks

Vakar, 21.oktobrī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Uberto Pestalocu (Uberto Pestalozza), kas bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā V.Birkavs stāstīja par Latvijas un Itālijas labajām attiecībām un atzinīgi novērtēja Itālijas vēstnieka paveikto, uzturoties Latvijā. Veiksmīgi attīstās Latvijas un Itālijas sadarbība ekonomikas un kultūras jomā. V.Birkavs vēstniekam pateicās arī par viņa darbu, veicot diplomātiskā korpusa vadītāja pienākumus.

U.Pestaloca informēja par Itālijas ārlietu ministra Alberto Dīni vēlmi apciemot Latviju un pauda gandarījumu, ka aizvien vairāk Itālijas uzņēmumu meklē sadarbības partnerus Latvijā.

V.Birkavs pateicās par Itālijas atbalstu Latvijai, risinot jautājumus, kas saistīti ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, un uzsvēra, ka jāsāk sarunas par bezvīzu režīma ieviešanu starp Latviju un Itāliju.

U.Pestaloca atzinības vārdus veltīja Latvijā pieaugošajai interesei par itāļu valodu, kā arī pateicās LR Ārlietu ministrijai un visām attiecīgām LR institūcijām par sadarbību un atbalstu Itālijas un Latvijas kontaktiem aizvadītajā laikā.

— Albānijas vēstnieks

Vakar, 21.oktobrī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Albānijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Idrizu Konjari (Idriz Konjari), kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā Valdis Birkavs un Idrizs Konjari ar gandarījumu atzina, ka Latvijai un Albānijai ir kopēji ārpolitikas pamatvirzieni – kļūt par pilntiesīgu Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti.

Abu valstu pārstāvji izteica cerību, ka turpmāk Latvijas un Albānijas starpā attīstīsies konstruktīvas divpusējas attiecības, tās būs labs pamats, lai izvērstu ekonomikas sakarus, kā arī kontaktus starptautiskās organizācijās.

Sarunu nobeigumā abas puses pauda gandarījumu par to, ka Latvijas un Albānijas attiecības sākušās veiksmīgi, un pauda pārliecību, ka arī turpmāk tās attīstīsies uz savstarpēji izdevīgiem pamatiem.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!