• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ministru prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1996., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie valsts prezidenta

Vēl šajā numurā

22.10.1996., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta

— Kazahstānas Republikas vēstnieks

Piektdien, 18. oktobrī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles viesojās Viļņā rezidējošais Kazahstānas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Sajats Bejsenovs.

Tikšanās sākumā vēstnieks Ministru prezidentam uzdāvināja Kazahstānas prezidenta Nursultana Nazarbajeva grāmatu “Uz XXI gadsimta sliekšņa”. Tajā izklāstītas Kazahstānas prezidenta pārdomas par pasaules globalizācijas procesiem un attīstības tendencēm, kā arī pārdomas par Baltijas valstu attīstību. A. Šķēle pateicās par dāvanu un izteica cerības, ka abu valstu sekmīga sadarbība dos savu ieguldījumu visas pasaules stabilai attīstībai.

S. Bejsenovs teica, ka Latvijas un Kazahstānas sadarbību veicinātu iespējamā Kazahstānas premjerministra vizīte Baltijas valstīs, kā arī Latvijā.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja šo domu un piebilda, ka vizīte varētu notikt nākošā gada sākumā. Līdz tai būtu nepieciešams pilnveidot abu valstu līgumisko bāzi. Jāsagatavo vienošanās par sadarbību gaisa satiksmes jomā, nolīgums par automobiļu starptautisko satiksmi, nolīgums par Latvijas ostu izmantošanu KR kravu transportēšanai, vienošanās par investīciju veicināšanu un savstarpēju aizsardzību, konvencija par izvairīšanos no ienākumu un īpašuma divkāršās aplikšanas ar nodokļiem un vienošanās par sadarbību dzelzceļa transporta jomā.

Vēstnieks informēja Ministru prezidentu, ka 16. decembrī — Kazahstānas Neatkarības dienā – Almaatas centrā tiks uzstādīts Neatkarības monuments, kurš tiek izgatavots Rīgā. S. Bejsenovs izteica lielu pateicību Latvijas tēlniekiem, kuri pašlaik strādā pie šī monumenta.

Sarunu laikā tika pārrunāta plānotā Kazahstānas pārstāvniecības atvēršana Rīgā. S. Bejsenovs informēja, ka nākošajā gadā paredzēts pārcelt galvaspilsētu uz Akmuli, un ieteica Latvijai tieši tur atvērt vēstniecību. Vēstnieks interesējās par iespējām palielināt Kazahstānas naftas produktu apgrozību caur Ventspils ostu, kā arī veicināt aviosatiksmes attīstību starp Latviju un Kazahstānu. A. Šķēle apliecināja, ka tranzītpolitika ir viena no Latvijas valdības prioritātēm, un izteica atbalstu šādām Kazahstānas iniciatīvām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!