• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Austrālija un Singapūra ir Latvijai atvērtas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1996., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40967

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums nr. 276

Par A.Gorbunova komandējumu

Vēl šajā numurā

22.10.1996., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PĒC VIZĪTES

Austrālija un Singapūra ir Latvijai atvērtas

Saeimas delegācija

preses konferencē

Piektdien, 18.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis (attēla centrā) un delegācijas locekļi (no kreisās) Imants Daudišs, Odisejs Kostanda, Jānis Priedkalns sniedza žurnālistiem informāciju par vizītes norisi Austrālijā un Singapūrā. Vizīte notika saskaņā ar Austrālijas parlamenta ielūgumu, tā norisinājās no 8. līdz 17.oktobrim.

Vizīti palīdzēja organizēt Latvijas goda konsule Singapūrā R.Skuja–Stīla, Latvijas ģenerālkonsuls Melburnā E.Dēliņš un vicekonsuls V.Koškins. Augstākās amatpersonas, ar kurām notika tikšanās: Singapūrā – parlamenta spīkers Tan Su Khūns, Austrālijā – parlamenta apakšnama spīkers Bobs Halversons un Senāta prezidente Margareta Rīda.

Singapūra ir gatava atvērt savu tirgu Latvijas tekstilizstrādājumiem, savukārt Singapūras biznesmeņi labprāt investētu Latvijas uzņēmumos (piemēram, privatizējamajā “Liepājas metalurgā”). Latvijai tika piedāvāts atvērt Singapūrā savu tirdzniecības pārstāvniecību. Singapūra ir ar mieru sniegt finansiālu atbalstu Latvijas ostu speciālistu apmācībai un pieredzes pārņemšanai no šī Dienvidaustrumu Āzijas “tīģera”. Jauno speciālistu apmācība varētu notikt arī Austrālijā, īpaši militārajā jomā. Ar Austrāliju, domājams, jau līdz šā gada beigām varētu tikt noslēgts starpvalstu līgums par neaplikšanu ar dubultajiem nodokļiem un līgums par investīciju savstarpējo aizsardzību.

Austrālija izteica Latvijas pusei savu vēlmi saņemt atbalstu balsojumā par ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa statusu (atgādināsim, ka uz divām vietām bez Austrālijas pretendē arī Zviedrija un Portugāle).

Latvijas delegācijas locekļi iepazinās ar Singapūras un Austrālijas parlamentu darba organizācijas principiem, īpašu uzmanību pievēršot kontroles mehānismam, kas ļauj izsekot iespaidam, kādu pieņemtie likumi atstāj uz valsts un sabiedrības dzīvi, kā arī ļoti plašajām opozīcijas tiesībām. Noteiktu interesi izraisīja Singapūras pieredze sociālo jautājumu risināšanā (valsts finansētā dzīvokļu celtniecība un īres maksas subsidēšana).

Sirsnīgas un vienlaikus lietišķas attiecības delegācijas locekļiem izveidojās ar latviešu diasporas pārstāvjiem; starp pārrunātajiem jautājumiem īpaši izceļams viens – par sadarbības modeli starp Latvijas valsti un ārzemju tautiešu organizācijām.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!