• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kultūras ministrijas un arodsabiedrību vienošanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1996., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas Licencēšanas komisijas lēmums

Par licenču atjaunošanu, apstiprināšanu un anulēšanu

Vēl šajā numurā

23.10.1996., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kultūras ministrijas

un arodbiedrību vienošanos

Orientējoties uz stabilu, līdzsvarotu un ilglaicīgu sadarbību, īpašu uzmanību pievēršot kultūras darbinieka algu, darba apstākļu un sociālo garantiju jautājumiem un kultūras iestāžu materiālās bāzes uzlabošanai, 16.oktobrī tika parakstīta Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas (LKDAF) vienošanās. Kultūras ministrijā viesojās apmēram 40 LKDAF biedru. Vienošanās ir spēkā līdz 1997. gada 31.decembrim.

Vienošanās paredz, ka arodbiedrību speciālistus iesaistīs darba grupās un komisijās, kas risina kultūras darbiniekus interesējošus sociāli ekonomiskus jautājumus, iepazīstinās ar dokumentu projektiem un programmām, kas attiecas uz darba apstākļiem, algām, pensijām un pabalstiem. LKDAF iepazīstinās ar valsts budžeta projektu, iespējamiem grozījumiem valsts budžetā. LKDAF savukārt apņemas pārstāvēt darbinieku intereses darba, darba samaksas un sociālo attiecību jautājumos Kultūras ministrijas darba grupās, komisijās un Nacionālajā kultūras padomē, kā arī kontaktos ar valsts kultūras iestāžu vadītājiem. Vienošanās darbības laikā LKDAF apņemas neorganizēt streikus, demonstrācijas un citas masu akcijas un visus jautājumus risināt sarunu ceļā atbilstoši to būtībai.

Pēc vienošanās parakstīšanas kultūras ministrs R.Pīks uzsvēra, ka šis dokuments stabilizē attiecības starp valsts varu, darba devēju un darba ņēmēju. “Vienošanās noslēgta par pamatpozīcijām, bet pati dzīve vēl koriģēs sadarbību un uzrādīs, ar ko šis dokuments vēl jāpapildina,” teica R.Pīks. Vienošanās ir labs pamats turpmākajam valsts struktūru un kultūras darbinieku dialogam.

Iveta Zvaigzne, KM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!