• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iedzīvotāju informētību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1996., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41002

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas bankas ziņas

Vēl šajā numurā

23.10.1996., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldībās

Par iedzīvotāju informētību

Aizvadītās nedēļas nogalē, 18. oktobrī, Tukuma rajona Jaunmoku pilī noritēja seminārs "Pašvaldību informācija iedzīvotājiem". Lai apspriestu, kā nodrošināt iedzīvotāju tiesības pēc informācijas, seminārā bija pulcējušies 60 Latvijas pašvaldību vadītāji.

"Bieži vērtīgas idejas netiek realizētas, jo to būtība nav izskaidrota iedzīvotājiem, kas, dezinformācijas maldināti, noprotestē vai kavē jauninājuma ieviešanu dzīvē," ar tādu secinājumu semināru atklāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pašvaldību valsts ministrs Ernests Jurkāns. "Man rada bažas, un tas pat ir bīstami, ka iedzīvotāji nav informēti par tik sakrālām lietām, kā tiek tērēta viņu nauda," sacīja E.Jurkāns.

Savukārt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Jānis Kalviņš izteica nepieciešamību pēc apmācības tām amatpersonām, kas atbildīgas par iedzīvotāju informēšanu. Nesapratne starp pašvaldību vadītājiem un iedzīvotājiem, centrālajiem varas orgāniem un iedzīvotājiem bieži rodas informācijas trūkuma dēļ, secināja J.Kalviņš.

Bet Stokholmas pilsētas domes pārstāve Anna Klinninga informēja, ka viņas pilsētā diskusija par budžetu ar iedzīvotājiem tiek aizsākta gadu pirms tā pieņemšanas. Šajā sakarā Stokholmas pilsētas dome izstrādājusi savu informatīvo stratēģiju. Līdz ar to ik gadus pilsētas budžetā tiek atvēlēti līdzekļi iedzīvotāju informēšanai un katrs ierēdnis ir atbildīgs par iedzīvotāju informēšanu savā kompetences sfērā.

1996. gadā astoņas Latvijas pilsētas sadarbībā ar programmu "Saikne ar pilsoni" izdevušas bukletus par to, kā veidojas un tiek tērēts pašvaldību budžets. Vienlaikus tikuši organizēti pasākumi "Mans lats pašvaldības makā". Šo pilsētu pārstāvji seminārā līdzīgi rīkoties ieteikuši arī citām pašvaldībām.

Semināru organizēja programma "Saikne ar pilsoni", Pašvaldību lietu pārvalde, Rīgas Dome un K.Adenauera fonds.

Pēc Valsts kancelejas

informācijas nodaļas relīzes

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!