• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta kabinetā, Rīgas pilī: - Saeimas Prezidijs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.1996., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Vēl šajā numurā

29.10.1996., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta kabinetā, Rīgas pilī:

— Saeimas Prezidijs

Piektdien, 25.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis Rīgas pilī tikās ar 6.Saeimas Prezidiju — Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni, priekšsēdētāja biedriem Aigaru Jirgenu un Andri Ameriku, Saeimas sekretāru Imantu Daudišu un sekretāra biedri Janīnu Kušneri (attēlā). Saruna notika pēc Valsts prezidenta iniciatīvas. Galvenās sarunas tēmas bija Saeimas, valdības un prezidenta institūciju prestižs, kura veidošanā īpaša nozīme ir “ceturtajai varai” — masu informācijas līdzekļiem.

Savukārt, apspriežot konkrētas tēmas, tika pārrunātas dažas šībrīža aktualitātes — budžeta izskatīšanas gaita, robežjautājumi, attiecības ar Krieviju. Valsts prezidenta preses dienests. Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

telefonsaruna

ar Lietuvas Republikas prezidentu — par abām valstīm šobrīd nozīmīgāko

Piektdien, 25.oktobrī, pēc Lietuvas Republikas prezidenta Aļģirda Mīkola Brazauska iniciatīvas notika telefonsaruna ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani.

Sarunā tika izvērtēta situācija, kas izveidojusies pēc Latvijas un AMOCO/OPAB līguma ratifikācijas Saeimā 24.oktobrī, kā arī pēc Lietuvas Seima paziņojuma šai sakarībā.

Prezidenti bija vienisprātis, ka Latvijas un Lietuvas delegācijām intensīvi jāturpina, nevis jāpārtrauc sarunas par jūras robežas delimitāciju.

Tikai sarunu ceļā iespējams labot negatīvo situāciju abu valstu attiecībās, ko izraisījusi atsevišķu politiķu nepārdomātā sasteigtā rīcība.

Lietuvas prezidents informēja, ka Seims izskatīs likumprojektu par pagaidu robežas noteikšanu vienpusēji, kā arī uzsvēra, ka tas neesot jāuzskata par nedraudzīgu rīcību pret Latviju, bet gan par pagaidu risinājumu.

Latvijas un Lietuvas prezidenti vienojās par tālāku konsultatīvu sadarbību atkarībā no situācijas tālākās attīstības.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!