• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.1996., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Norādījumi par azartspēļu iekārtu pārbaudes kārtību

Vēl šajā numurā

29.10.1996., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

MK Ekonomikas

un finansu komitejā

Vakar Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par valsts nodevu par pasu un tiesību apliecinošu dokumentu izsniegšanu”. Noteikumu projekts nosaka valsts nodevas diferencētas likmes par Latvijas pilsoņu un nepilsoņu pasu un to aizstājošu dokumentu izsniegšanu, kā arī nodevu iekasēšanas kārtību. Par pases izsniegšanu paredzēta valsts nodeva piecu latu apmērā. Pirmās un otrās grupas invalīdiem, vecuma pensionāriem, bērniem līdz 16 gadu vecumam un personām, kuras pasi saņem, sasniedzot 16 gadu vecumu, — viens lats. Par atkārtotu pases izsniegšanu valsts nodeva iekasējuma divkāršā apmērā. Ja pase atkārtoti nozaudēta divu gadu laikā, — valsts nodeva iekasējama pieckāršā apmērā.

Lai nodrošinātu privāto pensiju fondu darbības uzsākšanu (sagatavots likumprojekts “Par privātajiem pensiju fondiem”), komiteja akceptēja grozījumu projektus likumos “Par akciju sabiedrībām”, “Par bezpeļņas organizāciju”, “Par Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekciju” un “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK noteikumos “Par skaidrās naudas izņemšanu no juridisku personu kases”. Grozījumu projekts izstrādāts, lai konkretizētu un paplašinātu pašvaldību piedalīšanos nodokļu iekasēšanā un piesaistītu pašvaldību policiju skaidrās naudas izņemšanā no juridisko personu kases. Paredzams, ka grozījumi stāsies spēkā ar 1996.gada 1.decembri.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā”. Grozījumi nosaka, ka braukšanas atvieglojumiem paredzētie līdzekļi tiks ieskaitīti pašvaldībām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!